Ainoa Villa HelKa, Etelä-Savo

4 h + k + sauna + tekninen tila + autotalli/varasto
Huoneistoala: 119 m2

Ainoa Villa HelKa on kahden aikuisen koti, jonne haluttiin sekä yhteistä että omaa rentouttavaa tilaa. Suunnittelun lähtökohtana oli upea järvimaisema sekä loiva rinnetontti: taloa porrastettiin siten, että olohuone on muita tiloja alempana ja sieltä avautuu upea maisema Saimaalle. Kokonaisuuden kruunaa lämmin kahden auton talli.

Makuuhuone

Makuuhuoneen siniset sävyt rauhoittavat tunnelmaa ja takaavat hyvät yöunet. Suuret vaatekaapit helpottavat vaatteiden pitämistä siisteinä ja järjestyksessä. Liukuoven ansiosta huone tuntuu tilavammalta ja valo kulkeutuu eteiseen asti.

Olohuone

Olohuoneen tyylikäs tammilattia ja harmahtavat perusvärit antavat mahdollisuuksia muulle sisutukselle. Isot ikkunat päästävät luonnon ja upeat järvimaisemat sisälle. Olohuoneen värisävyt ovat murrettuja ja hivenen nostalgisia, ja verhot ovat huoneen väriläiskä. Tumma tulisija antaa tilalle ryhtiä. Kokonaisuus kruunataan kauniilla valaisimilla.

Keittiö

Olohuoneeseen saumattomasti yhdistyvä keittiö on yhdistelmä perinteistä ja modernia. Valko-harmaa sisustus on harmoninen ja rauhallinen. Välitilan kuviointi tuo ilmeeseen leikkisyyttä. Suurin osa kodinkoneista, myös jääkaappi ja pakastinkaappi, on integroitu piiloon. Keittiösaareke toimii paitsi lasku- ja säilytystilana myös tyylikkäänä tilanjakajana keittiön ja ruokailutilan välillä.

Työhuone

Työhuoneen seiniin valikoitui melko tumma luumun sävy. Asukas harrastaa lukemista, joten tästä huoneesta tehtiin naisellinen kirjastohuone, jossa voi niin työskennellä, rentoutua kuin viettää aikaa lukien. Tummaa värimaailmaa raikastetaan värikkäillä tekstiileillä.

Kylpyhuone, sauna ja wc

Erillisen wc:n tumma laattalattia sai parikseen näyttävästi kuvioidun tumman tapetin. Kylpyhuoneen yleissävy on tumma, jota voidaan maustaa esimerkiksi dramaattisella punaisella. Kylpyamme takaa ihania rentoutumishetkiä yhdessä tai erikseen. Saunan paneelit ja lauteet ovat kestävää tervaleppää.