Ainoakoti toteutti perheen kotihaaveet: “Tuli unelmakoti heti ekalla kerralla”

3 h + oh + k + khh + s + wc + tekninen tila
Huoneistoala 122 m² | Kerrosala 138 m²

Seinäjoelle rakentui vuonna 2022 Ainoakoti, josta Sofia ja Tony lapsensa kanssa ovat nauttineet täysin rinnoin. Koti on ollut perheen tarpeisiin sopiva ja Ainoakoti saa perheeltä kehuja projektin läpiviennistä ja lopputuloksesta.

“Kaikki sujui loistavasti. On olo, ettei haluaisi asua missään muualla.”

K-Rauta ja laadukas asiakaspalvelu vakuuttivat valitsemaan Ainoakodin

Kun ajatus oman kodin rakentamisesta syntyi, Sofia ja Tony vierailivat monissa taloesittelyissä tutustuakseen eri talovalmistajien työn jälkeen. Lopulta Ainoakoti vakuutti laadullaan ja laajalla materiaalivalikoimallaan. Asiakaspalvelulla oli iso merkitys valintaan.

“Meille on todella iso juttu, että saa hyvää vastakaikua varsinkin näin isossa asiassa. Joiltain toimittajilta ei saatu vastauksia, mutta Ainoakodilta sai hyvää palvelua”, pariskunta kertoo.

Paikallisen K-Raudan asiantunteva myyjä sai pariskunnan viimeistään valitsemaan Ainoakodin oman kotinsa rakentajaksi.

“Hyvä talomyyjä oli kyllä iso asia. Oli helppo sopia asioita ja hän jaksoi tehdä töitä meidän unelman eteen. Hän ehdotti asioita ja oli kaikin puolin mukaansatempaava tyyppi”, Sofia ja Tony kehuvat K-Raudan myyjän osuutta valintaan.

Ainoakodin talomyyntipisteet löydät täältä.

Talon ulkonäkö ja koko vaikuttivat talomallin valintaan

Sofialle ja Tonylle oli alusta asti selkeää, millaisen talon he haluavat. Ainoakodin Fiksu 138 oli ulkonäöltään ja pohjaratkaisultaan sopiva valinta: pohjan selkeys, yksikerroksisuus ja latomainen ulkonäkö saivat kääntymään juuri tämän talomallin puoleen. Muunneltavuus mahdollisti varautumisen perheenlisäykseen, mikä oli merkittävä tekijä valinnassa. Lisäksi Ainoakoti vakuutti heidät helppoudellaan ja nopealla rakennusaikataulullaan.

“Halusimme selkeän kodin. Varauduttiin siihen, että jos tulee lapsia, on useampia makuuhuoneita. Meillä oli aluksi kolme talovaihtoehtoa, joista lopulta Ainoa Fiksu 138 oli meille kaikista toimivin ja miellytti ulkonäöllään ja koollaan. Meille latomaisuus ja jyrkät lappeet olivat tärkeitä asioita, jotka ehdottomasti halusimme omaan kotiin”, pariskunta kertoo valinnastaan.

Voit tutustua kaikkiin Ainoakodin talomalleihin täällä.

Tontti löytyi rauhaisasta ympäristöstä

Tonttia Sofia ja Tony etsivät jonkun aikaa, kunnes sopiva osui kohdalle.

“Käytiin useita tontteja katsomassa. Etsinnän aikana tuli itselle selväksi, että halutaan vähän enemmän maaseudulle, jossa ei ole niin tiheään asutusta. Ollaan molemmat Seinäjoelta ja oli selvää, että tänne halutaan jäädä. Lopulta yksityiseltä myyjältä löydettiin sopiva”, Sofia ja Tony kertovat.

Maatyöt ja pystytys tapahtuivat maaliskuussa, jolloin oli vielä täysi talvi. Maapohjaa suojattiin pressuilla, ettei maa päässyt jäätymään. Muuten talvi ei vaikuttanut rakentamiseen tai aikatauluihin, vaan kaikki sujui mallikkaasti. Yksi asia saa pariskunnan nauramaan.

“Lumitöitä sai tehdä, miten sitä lunta olikin niin paljon! Vähän jännitettiin vuodenaikaa, mutta ei se oikeastaan vaikuttanut”, Sofia ja Tony nauravat.

Koti luonnon lähelle

Uusi koti rakentui luonnon läheisyyteen ja pariskunnan mukaan koti sopii hyvin metsäiseen ympäristöön. Kotia muunneltiin omien toiveiden pohjalta perheelle sopivaksi. Kodissa on selkeä pohja, iso olohuone-keittiö ja paljon yhteistä tilaa. Olohuoneeseen lisättiin neliöitä ja neljä makuuhuonetta muutettiin kolmeksi. Kokonaisuudessaan kodin neliöt ovat hyötykäytössä.

Ikkunoiden määrää ja kokoa kasvatettiin, mikä tuo ihanasti lisää luonnonvaloa sisätiloihin. Varaavaan takkaan panostettiin suurentamalla sen kokoa, ja olohuone-keittiöön valittiin alkuperäistä mallia jyrkempi korotettu sisäkatto. Myös saunaa laajennettiin saunomisesta nauttivan perheen toiveiden mukaisesti.

“Saatiin kaksipuoleiset lauteet saunaan, mikä on meille täydellistä. Kodinhoitohuonetta pienennettiin tämän seurauksena, mutta se on kuitenkin yhä tarpeeksi iso tarpeisiimme”, pariskunta kertoo. 

Keittiön aamiaiskaappi saatiin tehtyä sisustussuunnittelijan kekseliään keinon avulla.

“Keittiössä tärkeintä oli, että saadaan aamiaiskaappi. Se saatiin kokonaisuuteen siirtämällä pakastin kodinhoitohuoneeseen. Itse ei olisi tuollaista ratkaisua osannut edes ajatella mahdolliseksi, onneksi sisustusneuvoja osasi tätä meille ehdottaa!”, Sofia kehuu sisustusneuvojan vinkkiä.

Sisustusneuvojan avulla kotiin harmoninen tunnelma

Sofia ja Tony pitävät sisustamisesta, ja kodin suunnittelu olikin mieluisaa puuhaa. Sisustusneuvojan tapaamisesta pariskunta sai paljon hyötyä, vaikka omat suunnitelmat olivatkin pitkälti selvillä. Sisustusneuvonnassa kokonaisuudesta saatiin luotua harmoninen ja yhtenevä.

“Sisustusneuvojasta oli paljon apua ja saatiin vahvistusta omille valinnoille. Pääsävynä meillä on valkoinen ja sen lisäksi löytyy paljon mustia elementtejä, kuten keittiö. Puuta löytyy esimerkiksi rimaseinästä. Saatiin harmoninen, juuri meille sopiva kokonaisuus. Muutenkin meille valintojen tekeminen oli mieluisaa, sillä meillä on niin samanlainen maku.”

Myös K-Rauta oli apuna materiaalien valinnassa, sillä osa materiaaleista valikoitui vakiovalikoiman ulkopuolelta. K-Raudassa osattiin antaa neuvoja ja apuja juuri parille mieluisiin materiaaleihin. Esimerkiksi rimaseinään löydettiin K-Raudan avulla juuri sopiva väri.

Panostuksia talossa näkyy esimerkiksi keittiön upean kivitason muodossa ja pesutilassa kahdella vierekkäisellä suihkulla. Eteiseen valittiin hiukan isompia laattoja.

“Joissakin asioissa sitten taas pihistettiin. Jätimme esimerkiksi kaksi makuuhuonetta vielä sisustamatta ja seinät valkoisiksi, jotta voimme tehdä päätökset myöhemmin. Suihkutiloissa pihistettiin hiukan, eikä laitettu linjakaivoa, vaikka sellainen onkin upea”, pariskunta pohtii.

Ainoakodissa on hyvä elää

Sofia ja Tony kertovat olevansa todella tyytyväisiä uuteen kotiinsa. Pohjaratkaisu on ollut heidän mieleensä, keittiö on toimiva, ja kodissa on sopivasti tilaa elää. Koti on siis täyttänyt perheen tarpeet erinomaisesti.

“Kaksi vuotta ollaan asuttu. Koti on meille sopivan kokoinen ja tarvittaessa voidaan muokata esimerkiksi makuuhuoneiden määrää myöhemmin. Pintamateriaalit ovat olleet hyviä ja kestäviä. Voisi sanoa, että tuli unelmakoti heti ekalla kerralla, olemme tyytyväisiä”, pariskunta myhäilee.

Ainoakodin kanssa kaikki meni hienosti maaliin ja projekti eteni kokonaisuudessaan suunnitelmien mukaan. Jos jotakin kysyttävää tai muuta asiaa ilmeni, oli Ainoakodin ammattilaiset heti tavoitettavissa. Muuton jälkeiset jälkitoimenpiteet suoritettiin myös onnistuneesti.

“Ainoakoti teki siistiä jälkeä ja työmaalla työskentelevät ihmiset olivat mukavia. Oli aina kiva tulla katsomaan talon etenemistä, kun oli tutut henkilöt vastassa. Myös vuositarkastuksessa onnistuivat hyvin. Jos jotakin korjattavaa löytyi, hoidettiin ne asianmukaisesti. Ei siis mitään moitittavaa, kaikki meni loistavasti Ainoakodin kanssa”, pariskunta kehuu

Sofia ja Tony antavat vinkkinsä tuleville rakentajille pohjautuen omiin kokemuksiinsa rakentamisesta.

“Kannattaa varata sisustamiseen ja valintoihin paljon aikaa, niin ei tarvitse näiden kanssa kiirehtiä. Tonttiin kannattaa tutustua huolella ja miettiä kokonaisuutta pohjakuvista lähtien ajatuksen kanssa. On myös suositeltavaa ottaa välillä breikki rakentamisesta, se on niin kovin suuri urakka. Ainoakodille meiltä suositus!”, pariskunta antaa neuvonsa.

Tutustu perheen kotiin virtuaalisesti täältä.