Unelmien koti muokattiin valmiista pohjamallista, Uusimaa

4 mh, oh+rt, k, wc, autokatos, pyöräkatos
Huoneistoala: 122 m2

Tässä kodissa asukkaiden mieltä lämmittävät erityisesti valoisat tilat ja ikkunoista avautuvat peltomaisemat. Kolmen pienen lapsen kanssa arki sujuu yhdessä kerroksessa ja lapsilla on tilaa temmeltää, kun omaa pihaakin on yli 2000 neliötä. Talon neljästä makuuhuoneesta yksi on leikkihuone ja toinen vierashuone, ja molemmat muutetaan kätevästi makuuhuoneiksi lasten kasvettua.

 

 

Juulia ja Mika haluavat kasvattaa lapsensa rauhallisessa ympäristössä. Puitteet siihen saatiin rakennuttamalla unelmien koti rauhalliseen paikkaan. Oma talo omassa rauhassa on perheen mielestä ihanteellinen asumismuoto. Uusi koti on otettu vastaan niin rakkaana, että pariskunta lupaa harkita asumisjärjestelyjen muuttamista aikaisintaan, kun lapset on kasvatettu aikuisiksi ja lähetetty omaan elämäänsä.

Lopputuloksen onnistumiseen nähden rakennusprojektista selvittiin vähällä vaivalla ja nopealla aikataululla. Tontin ostosta kului vain vuoden päivät, kun kaikki oli valmista talon ulkomaalausta ja pihan rakentamista lukuun ottamatta.

Kerrosala: 216 m2
Huoneistoala: 122 m2
Huonelukumäärä: 4 mh, sauna, khh, oh, keittiö + ruokailutila, autokatos ja pyörävarasto
Kerrosluku: 1

Sisustusmateriaalit helposti K-Raudan valikoimista

Sisustusvalinnat muuttovalmiiseen taloon oli pariskunnan mielestä helppo tehdä. K-Raudassa käytiin tutustumassa eri vaihtoehtoihin. Lähes kaikki mieleiset pintamateriaalit löytyivät pakettiin kuuluvista vaihtoehdoista. Joistakin yksityiskohdista maksettiin vähän lisähintaa: takan kylkeen haluttiin puulokerikko ja saunaan asennettiin pesuhuoneeseen avautuva lasiseinä. Ison joukon joustavaa peseytymistä varten haluttiin kaksi sadesuihkua, joissa houkuttelee myös ulkonäkö. Keittiö hankittiin erikseen Keittiömaailmasta. Juulia on innokas kokkaaja ja halusi päivittäiseen ruuanlaittoon riittävästi toiminnallista tilaa. Puoliseinä toimii keittiön ja ruokailutilan välissä tilanjakajana ja näkösuojana. Valkoisten kaapistojen rinnalle haluttiin mustat koneet ja kivitasot. Uusi ruokapöytä hankittiin puusepältä, joka valmisti tilaustyönä näyttävän ja tukevan, tummaksi petsatun lankkupöydän. Uuteen kotiin tarvittiin myös uusi sohva.

Uuteen kotiin maalämpö ja -viilennys

Mika kävi rakennusaikana työmaalla päivittäin seuraamassa talon edistymistä. Viikonloppuisin paikalle ajettiin usein koko perheen voimin. Samalla huolehdittiin työmaan siivoamisesta, mikä on aina muuttovalmiissa sopimuksissa asiakkaan kontolla. Tasaisen tontin maaperästä osa on kalliota, jota tarvitsi hivenen räjäyttää talon kohdalta. Maahan porattiin myös maalämpökaivo. Lämpöjärjestelmään liitettiin suosiotaan nopeasti kasvattanut maaviilennys. Kaikki uskovat Suomen kesien lämpenevän tulevaisuudessa. Pihaan Juulia ja Mika ovat suunnitelleet isoa nurmikenttää ja kivituhkattuja kulkureittejä. Talon edusta on kokonaan terassia. Siinä mahdutaan niin ruokailemaan kuin paistattamaan päivää.