Toiveiden mukainen Ainoakoti, Varsinais-Suomi

4 mh, oh, k, khh, sauna, pesuhuone, 2 wc, vh
Huoneistoala: 130 m2 | Kerrosala: 150 m²

Ainoakodin talopaketti on oivallinen valinta myös rakennusyrityksille. Ainoakodin ja rakennusurakoitsijan yhteistyön tuloksena syntyi myös tämä neljän makuuhuoneen talo, josta varsinaissuomalainen perhe sai toiveidensa kodin.

 

Varsinais-Suomeen keskelle viihtyisää asuinaluetta hetki sitten valmistunut Ainoakoti on saanut uudet asukkaat. Vanhemmat ja kaksi alle kouluikäistä lasta nauttivat uudesta 130-neliöisestä kodistaan täysin siemauksin.
– Toiveissa oli saada avara koti ilman turhia käytäviä ja hukkaneliöitä, kuitenkin niin että mukaan saadaan riittävän kokoiset neljä makuuhuonetta.

Olohuoneen ja avokeittiön yhdistelmä on kodin ehdoton sydän. Suuri takka on piste i:n päälle. Erityistä kiitosta saavat isot, lattiasta alkavat ikkunat ja niiden tuoma valoisuus. Iso huonekorkeus lisää tilantuntua.
– Koti on ollut toimiva ja kaikin puolin toiveita vastaava. Talo on ammattitaidolla toteutettu ja olemme viihtyneet täällä mainiosti.

Talopaketti on myös urakoitsijan valinta

K-Raudan talomyyjä Jukka Lamminpää tietää, että kodilta odotetaan yhä useammin juuri toimivuutta. Arjen pitää sujua mahdollisimman mutkattomasti.

– Huolellisesti suunniteltu ja pohjamalliltaan toimiva koti palvelee monenlaisia ostajia, muuttipa kotiin sitten nuori lapsiperhe tai eläkeläispariskunta, kertoo Lamminpää.
– Sisustusratkaisut voivat tietysti vaihdella paljonkin asukkaiden maun mukaan. Ainoakodilla niidenkin valinta on helppoa, kun valikoima on selkeä ja hyväksi todettu.

Lamminpää on tehnyt jo vuosia yhteistyötä eri rakennusurakoitsijoiden kanssa. Yksi heistä on Rakennus Rastas Oy, joka on rakentanut useita omakotitaloja Varsinais-Suomen alueelle: tämä keväällä 2018 valmistunut Ainoakoti on Rakennus Rastaan ja Lamminpään yhteistyön tulos numero kuusi – ja lisää on tulossa. Timo Rastas on kokenut yhteistyön K-Raudan ja Ainoakodin kanssa oikein onnistuneeksi.

– Jukan kanssa yhteistyö toimii hyvin, ja minulla on mielekäs työmäärä toteuttaa kohteita valmiiksi.

Yksi pohjamalli taipuu moniin talohaaveisiin

Talopakettina toimitettava Ainoakoti on vaivattomampi valinta myös rakennusyrityksille. Kodin suunnittelu yhdessä K-Raudan talomyyjän kanssa toimivaksi kokonaisuudeksi on Timo Rastaan mukaan helppoa.
– Kun lähtökohta eli talon pohjamalli on tarpeeksi hyvä, koti sopii pienin muutoksin hyvin erilaisten asukkaiden tarpeisiin. Esimerkiksi yhdessä kohteessamme päätimme poistaa olohuoneen ja neljännen makuuhuoneen väliseinän, jolloin saatiin helposti tilaa isommalle ruokailutilalle. Ainoakodin selkeästä, fiksusta mallistosta löytyy sopiva koti monenlaisille asujille.

Rakennus Rastas rakentaa yhden talon vuodessa. Pohjatyöt aloitetaan keväällä, ja loppukevät ja kesä sujuvat elementtien pystytyksen ja ulkotöiden parissa. Piha-alueiden tekeminen valmiiksi kuuluu yrityksen vakioituneeseen toimintatapaan.  Syksy ja talvi on varattu sisätöiden tekemiselle ja tilojen viimeistelylle. Valmista on yleensä seuraavan vuoden maaliskuussa.
– Asiakas pääsee itse valitsemaan sisustusmateriaaleja ja vaikuttamaan talon viimeistelyyn. Silloin syntyy näitä toiveiden mukaisia koteja, joissa koko perhe viihtyy.

Toiveiden mukainen Ainoakoti
Kerrosala: 150 m2
Huoneistoala: 130 m2
Huonelukumäärä: 4 mh + oh + k + khh + sauna + pesuhuone + 2 wc + vh
Kerrosluku: 1