Casa Terde, Asuntomessut 2018, Satakunta

3 h, k, oh, viihdehuone, sauna, autokatos ja 67 m2 terassi
Huoneistoala: 175 m2

Porilaiset Janni ja Miko Sillanpää perheineen haaveilivat yksikerroksisesta talosta Porin Karjarannassa, mutta kaavamääräysten mukaan talossa tuli olla kaksi kerrosta. Yläkertaan tehtiin lopulta lähes 70 neliön näyttävä kattoterassi, joka toimii kesällä niin keittiönä kuin olohuoneena. Lue lisää Ainoakodin Asuntomessukohteesta!

Kodin tähtenä terassi

Kattoterassi päätyi suunnitelmiin oikeastaan sattumalta: yläkertaan ei haluttu suuria huonetiloja, eivätkä edes päämakuuhuone tai vanhempien arkeen luksusta tuovat pukeutumis- ja kylpyhuone täyttäneet kaikkia neliöitä. Niinpä talon toiseen kerrokseen jäi hyvin tilaa kattoterassille ja talo sai uniikin nimensä: Casa Terde. Terassille on kokoa lähes 70 neliötä, ja se osoittaa yhtä paljon itään kuin länteen. Näin yksikään auringonpilkahdus ei jää osumatta sinne. Tutustu Casa Terdeen ja sen terassiin K-Raudan sivuilla.

Kohdenro: 30
Huoneistoala: 175 m2
Huonelukumäärä: 3 h, k, oh, viihdehuone, sauna, autokatos
Talotyyppi: omakotitalo
Runkomateriaali: puu
E-luku: 122
Energiatehokkuusluokka: B
Kerrosluku: 2

Unelmien koti nuorelle perheelle

Sillanpään perhe tykästyi Karjarannan messualueen sijaintiin. Liikuntapaikat ovat lähellä, mikä miellyttää urheilullista perhettä. Myös Porin keskusta on lähellä. Sillanpäät eivät ole rakentajina ensikertalaisia: nuoresta iästään huolimatta pariskunta on jo rakentanut yhden talon, joka rakennettiin varta vasten myyntiin. Entinen koti menikin sopivasti kaupaksi Asuntomessujen tonttikauppojen aikaan. Messualueelta Sillanpäät saivat haluamansa 750 neliön kulmatontin.

Kaikki kotiin K-Raudasta

Sillanpäät valitsivat talotoimittajakseen Ainoakodin. Valinta oli helppo, sillä Miko on aiemmin työskennellyt Ainoakodin Talomyyjänä. Pohjan mies suunnitteli itse ja lopullisen muodon talolle antoi arkkitehti Päivi Vuori. Perhe hankki K-Raudasta kaikki rakentamiseen tarvittavat materiaalit. Myös sisustuksessa hyödynnettiin K-Rautaa: keittiössä on Cello-merkin kalusteet ja saunassa Cellon lauteet. Myös iso osa pintamateriaaleista on samalta tuotemerkiltä. Talo hankittiin talopakettina ja rakennettiin pitkälti omin voimin, sillä Miko itse työskentelee rakennusalalla, samoin kuin iso osa hänen ystävistään. Lue perheen mietteitä rakentamisesta K-Raudan sivuilta.

Terassien kaverina piha

Aktiivinen Sillanpään perhe viihtyy ulkona. Siksi terassien lisäksi uuteen kotiin on rakennettu myös piha, jossa 3-vuotias Nikolas ja vuoden ikäinen Miila sekä Mimi-koira voivat temmeltää mielin määrin. Terassien sisustuksesta ja istutuksista on vastannut suosittua Kukkala-blogia pitävä Sanna Rasku. Sanna suunnitteli kattoterassille K-Raudan ulkokalustevalikoimaa hyödyntäen omat alueet rentoutumiselle, auringonotolle, ruuanlaitolle ja ruuasta nauttimiselle. Tutustu Sannan mietteisiin terassin sisustamisesta hänen blogissaan.