Ensimmäinen yhteinen oma koti, Varsinais-Suomi

3 h, oh+k, vh, khh, ph, s, varasto        
Huoneistoala: 114 m2 | Kerrosala: 139 m²

Varsinaissuomalainen nuoripari halusi nopeasti eroon vuokra-asumisesta. Parhaana vaihtoehtona pidettiin omaa taloa. Uusi valkoinen koti on Ainoakodin kolmen makuuhuoneen talo yhdessä tasossa. Asuinpinta-alaa on 114 neliötä, jotka riittävät hyvin kahdelle aikuiselle ja yhdelle koiralle.

Talon on rakentanut Kiipun Rakennus Oy. Yhtiö on rakentamassa rinnakkain seitsemän samanlaista taloa. Niistä kaksi on nyt täysin valmiina. Tulossa on yhteinen tallirakennus ja yhtenäinen piha-alue lasten leikkipaikkoineen. Jokaiselle talolle kuuluu omaakin tonttia. Pariskunta kävi tutustumassa ensimmäiseksi valmistuneeseen taloon kevättalvella 2019 ja olivat valmiita kaupantekoon lyhyen harkinta-ajan jälkeen. Kaupat tehtiin maaliskuun lopussa ja rakentaminen alkoi saman tien. Muuttamaan päästiin jouluksi.

Ensimmäinen yhteinen oma koti

Kerrosala: 139 m2

Huoneistoala: 114 m2

Huonelukumäärä: 3 h, oh+k, vh, khh, ph, s, varasto

Kerrosluku: 1

Pariskunta ihastui talon pohjaratkaisuun ja huoneiden avaruuteen. Neliöt on hyödynnetty tarkasti ja ajatuksella. Vaikka kaikki kolme makuuhuonetta ovat samassa linjassa, sisäänkäynnit eivät ole toistensa vieressä. Huoneiden väliin on sijoitettu vaatehuone, vessa ja eteinen. Voisi sanoa, että kodilla on luonnetta. Myös sijaintiin miellyttiin heti ensimmäisellä käynnillä. Ympärillä on puhdasta luontoa ja sen tarjoamaa rauhaa. Turun keskustaan ei kuitenkaan ole matkaa paljoa kymmentä kilometriä enempää. Talon perusmuoto harjakattoineen on perinteinen.

Rakentajat pääsivät itse valitsemaan kotinsa värit ulkomaalia myöten ja pääosin sisustusmateriaalitkin. Saunasta löytyy kaunista puuta ja isoja seinälaattoja. Oleskelutila on ihanan valoisa suurten ikkunoiden ja vinon katon tuoman huonekorkeuden vuoksi. Ulkoväriksi haluttiin valkoinen naapurin tavoin, mutta sisälle kotiin ei tullut yhtään valkoista seinää. Valkoista ei sisustuksessa juuri muutenkaan näy kodinhoitohuoneen ja vessojen kaapistoja lukuun ottamatta. Seinien perusväri on kevyt harmaa, mutta aivan mustaakin löytyy. Makuuhuoneen hämyinen tunnelma on mustien seinien tuomaa. Mattamusta keittiö on hankittu Auran Puutuotteelta. Niemeke on kokonaan tasaista työtilaa. Tässä kodissa on hyvin tilaa leipomiseen ja ruoanlaittoon pitkän kaavan mukaan. Lattia on suomalaista Parlan parkettia. Sisustusmateriaalit on hankittu Kuninkojan K-Raudasta Raisiosta. Sieltä on saatu myös sisustussuunnittelijan neuvoja materiaalivalintoihin.