Nuorenparin unelmakoti, Varsinais-Suomi

4 h, k, ruokah., oh, vh, 2 wc, khh, ph, s, tekninen tila
Huoneistoala: 130 m2 | Kerrosala: 150 m²

Varsinaissuomalainen nuoripari oli aikeissa rakentaa vasta myöhemmin. Nähtyään taloesittelyssä vastaavanlaisen muuttovalmiin Ainoakodin halusivat he omaan kotiin mahdollisimman nopeasti. Lopputulos on moderni, selkeä ja nuorekas koti, jossa on tilaa myös tuleville lapsille.

 

130 neliön talossa nuorta kihlaparia ihastuttavat erityisesti täydelliseksi todettu pohjaratkaisu sekä olohuoneen vinon katon tuoma avaruus ja valoisuus. Katto kohoaa aina 3,2 metrin huonekorkeuteen. Ulkomuodoltaan talo on konstailematon suorakaide, ja pääsisäänkäynti on etupihan pitkällä seinällä. Takana kattolapetta on jatkettu terassin päälle. Murrettu harjakatto näyttää tyylikkäältä. Seinät ovat valkoisia ja päivällä sataneen ensilumen myötä tumma tiilikattokin on saanut vaalean pinnan. Ulko-ovet ja ikkunapielet ovat harmaita.

Nuorenparin unelmakoti
Kerrosala: 150 m2
Huoneistoala: 130 m2
Huonelukumäärä: 4 h, k, ruokah., oh, vh, 2 wc, khh, ph, s, tekninen tila
Kerrosluku: 1

Vaaleaa, skandinaavista tyyliä

Sisustusmateriaalit valittiin rakennusliikkeen tarjoamasta valikoimasta. Siihen sisältyi rakentajia miellyttänyt keittiö ja valtaosiltaan mieleiset pintamateriaalit. Lisähintaa maksettiin vierashuoneen lasiovesta, saunan paneeleista, keittiön välitilan lasista ja takasta. Talon nuori emäntä opiskelee sisustussuunnittelijaksi, joten uuden kodin sisustus on kokonaisuudessaan hänen käsialaansa. Päävärinä on valkoinen, niin pintojen kuin kalusteidenkin osalta, mutta lempiväri vaaleanpunainen pilkahtelee siellä täällä yksityiskohdissa. Tyyliltään koti on skandinaavinen, ja seinille on tulossa hillitysti kimaltelevia struktuuripintoja. Muutaman huoneen maalausurakka on vielä kesken.  

Runsaasti tilaa tuleville lapsille

Muuttovalmiina hankittuun taloon sisältyi Ideal Keittiöiden valmistama L-muotoinen keittiö. Sen väriksi valittiin kodin muun sisustuksen tavoin valkoinen. Lattiat ovat vaaleanharmaata laminaattia. Ulko-oven vierestä kuljetaan talon päämakuuhuoneeseen, jonka yhteydessä on erillinen vaatehuone. Makuuhuoneet ovat kookkaita, kaikki reilusti yli kymmenen neliön suuruisia. Talon varsinaisena energialähteenä on poistoilmalämpöpumppu, ja massiivinen varaava takka tuottaa runsaasti myös lämpöä. Runsaan tuhannen neliön tonttia riittää runsaasti takapihalle. Suurin osa siitä jää kauniiseen luonnontilaan, tulevien lapsien leikkipaikaksi.

 

Artikkeli on lyhennelmä Uusi Koti -lehden numerossa 6/2019 julkaistusta jutusta.