Yksilöllinen Ainoakoti, Kainuu

2 mh, k, oh, työh., 2 wc , khh, ph, sauna
Huoneistoala: 123 m2

Kainuulainen pariskunta rakennutti itselleen muuttovalmiin Ainoakodin järven rantaan. Mieleistä taloa ei löytynyt minkään talotoimittajan valmismallistosta, joten Ainoakodin kanssa koti suunniteltiin alusta loppuun pariskunnan yksilöllisten toiveiden mukaan. Nyt pariskunnalla on toiveitansa vastaava koti, jonka saunan lauteillakin voi ihastella järvimaisemaa.

Työkiireiden vuoksi omatoiminen rakentaminen ei pariskuntaa innostanut, vaan talo haluttiin avaimet käteen -toimituksena. Talotoimittajaksi valikoitui Ainoakoti: Keskon edustama talopaketti tuntui varmalta ja vakaalta. Pariskunnalla oli lisäksi uuden kotinsa muotoon liittyviä vaatimuksia, eikä toiveita vastaavaa taloa löytynyt talomerkkien valmismallistoista. Ainoakoti tarjosi muuttovalmiin toimituksen asiakkaan omien mallitoiveiden mukaisesti. Vaakaa oli kallistamassa myös Kajaanin K-Raudan talomyyjä Tarmo Kaikkosen aktiivisuus ja asiantuntemus.

Talo valmistui puolen vuoden rakentamisen jälkeen ja sai kiitosta viimeistelystään. Talosta haluttiin muoviton. Seinäeristeeksi saatiin ekovillaa ja ilmansulkuina käytettiin kangasta. Suunnittelun neljä tärkeintä asiaa olivat isot ikkunat, tupakeittiö, vino katto ja sauna, jonka lauteilta näkee rantaan. Makuuhuoneita on kolme, joista yksi toimii tv-huoneena ja yksi työtilana. Kodinhoitohuone on kätevästi keittiön kyljessä. Saunatilojen suunnittelussa oltiin erityisen tarkkoja: lauteilta haluttiin näköyhteys rantaan. Muuallakin kodissa maisemat on huomioitu: olohuoneen sohvallakaan ei tarvitse kääntää selkää kansallismaisemalle.

 

Artikkeli on lyhennelmä Uusi Koti -lehden numerossa 1/2017 julkaistusta jutusta.

Yksilöllinen Ainoakoti
Kerrosala: 142 m2
Huoneistoala: 123 m2
Huonelukumäärä: 2 mh, k, oh, työh., 2 wc , khh, ph, sauna
Kerrosluku: 1