Saavutettava unelma fiksussa paketissa

Villa Aalto hurmaa Naantalin asuntomessuilla

K-Raudan ja Ainoakodin asuntomessukohde Villa Aalto on kodikkuudessaan vertaansa vailla. Auringonvalo tulvii sisälle isoista ikkunoista ja toimivan pohjaratkaisun ansiosta tilaa on niin rauhoittumiselle kuin yhdessäololle. Luonnonläheiset sävyt luovat hempeän kotoisan kokonaisuuden yhdessä puun ja muiden mutkattomien sisustusmateriaalien kanssa. Ainoakoti Fiksu 132 -talomallin huoneistoala on 115 m2, eli neliöitä on juuri sopivasti kaikelle tärkeälle. Tavallista suurempi huonekorkeus lisää avaruutta kompaktiin kotiin.

Yksikerroksinen unelma

Ainoakoti Fiksu 132 sopii kodiksi pariskunnalle tai perheelle, jolla on kaksi lasta. Villa Aalto on suunniteltu lapsiperheen tarpeet huomioiden. Talo on täynnä arjessa toimivia ratkaisuja: esimerkiksi makuuhuoneen yhteydessä oleva vaatehuone helpottaa merkittävästi kiireisiä aamuja. Saunaosastolta on puolestaan suora kulku sisennetylle terassille. Sen suojissa voi viilentyä löylyttelyn lomassa tai rentoutua porealtaan lempeässä käsittelyssä.

Messukohde inspiroi esimerkillään: siihen tutustuessa näkee omin silmin, miten kodista saa tehtyä omannäköisen.

Suomessa suunniteltu ja rakennettu

Villa Aalto on kotimaisen työn taidonnäyte. Se on puutaloasumista parhaimmillaan – ekologinen ja energiatehokas, arjen rytmiin ja asukkaidensa asettamiin vaatimuksiin mukautuva koti. Ainoa Fiksu -mallisto tarjoaa saavutettavia unelmia talomallien sopivan koon ja kilpailukykyisen hinnoittelun ansiosta. Ammattilaisten suunnittelemat pohjaratkaisut huomioivat nykyelämän rytmin ja asumisen moninaiset unelmat. Ainoakoti Fiksu 132:ssa moderni ulkoasu yhdistyy toimiviin tiloihin.

Ainoa Fiksu 132 / Villa Aalto
Kohdenro: 10
4 h + k + s + ak/var
Kerrosala 132 m² + varasto 10 m2, huoneistoala 115 m2 ja tontti 828 m2
Kerrosluku: 1
Talotyyppi: omakotitalo
Asukasmäärä: 4
Runkomateriaali: puu
E-luku: 108
Energialuokka: B. Eristys: ekologinen ja energiatehokas, kierrätysmateriaaleista valmistettu Ekovilla.
Talotekniikka: sähkölämmitys ja vesikiertoinen lattialämmitys.
Poistoilmalämpöpumppu: Nilan EC9, lämpökerroin 3,4. Jäähdytys PILP:n kautta.
Sähköauton latausasema ja aurinkopaneelit.

Tutustu talomalliin

TILAT

Kotimainen Ainoakoti kutsuu viihtymään

Villa Aalto on ammattilaisten suunnittelema koti. Vaikka rakennus itsessään on neliöiltään kompakti, se tuntuu isommalta: kiitos tavallista suuremman huonekorkeuden sekä laajojen ikkunapintojen. Luonto ja valo tulvivat sisälle – tässä talossa tilantuntua riittää.

Messukohteen rakennutti K-Rauta Kuninkoja. Sisustussuunnittelusta vastasivat Sari Pirttijärvi ja Anna Biström K-Raudasta ja arkkitehtisuunnittelusta Den arkkitehtien Sirpa Kaakkinen.

Talon ulkoasun väritys on rauhallinen ja pohjoismaisen klassinen. Kaikki pintamateriaalit ovat K-Raudan valikoimasta, ihastu ja inspiroidu!

Olohuone ja ruokailutila

Messukohde on kunnianosoitus puulle. Se näkyy läpi talon lukuisina mielenkiintoisina ja näyttävinä sisustusratkaisuina. Esimerkiksi puurimoja on käytetty sisätilojen viimeistelyssä kekseliäällä tavalla. Koivurimasta valmistettu liukuovi rauhoittaa olohuoneen kätkemällä television. Ruokailutilan puurimatehosteseinä toimii puolestaan keskustelunavaajana illanistujaisissa.

Tavallista suurempi huonekorkeus tuo avaruutta. Valtavat ikkunat päästävät valon sisälle ja toimivat kuin eri vuodenajat huomioivina tauluina. Luontoa ja sen elämää seuratessa on ihana hengähtää.

Villa Aallossa on panostettu kotimaiseen designiin ja suomalaisten suunnittelijoiden tuotantoon. Esillä on esimerkiksi sisustusarkkitehti Tapio Anttilan ja K-Raudan yhteistyössä toteuttama DIY-huonekalumallisto.

Keittiö

Ruokailutilan välittömässä yhteydessä sijaitseva keittiö luo täydelliset puitteet niin toimivaan arkeen kuin illanistujaisiin. Iso saareke on runsaan lasku- ja työtilan ansiosta onnistunut ratkaisu avaraan keittiöön. Lisäksi se erottaa keittiön ruokailutilasta ja olohuoneesta.

Kauniit avohyllyt lisäävät ilmavaa ja kodikasta tunnelmaa. Korkeasta ikkunasta on mukava tarkastella ympäröivää luontoa kotitöiden lomassa.

Makuuhuoneet ja työhuone

Talon päädyssä, omassa rauhassaan sijaitsevissa makuuhuoneissa jatkuu sama pehmeä, lempeä ja lämminhenkinen tunnelma. Tilaa on juuri sopivasti rentoutumiseen. Yksi kiitellyimmistä ratkaisuista on vanhempien makuuhuoneen yhteydessä oleva vaatehuone, joka helpottaa muun muassa kiireisiä aamuja.

Lastenhuoneen teemana on metsä. Se näkyy paitsi sisustusratkaisuissa, myös valtavista maisemaikkunoista. Villa Aallon lastenhuone ruokkii perheen nuorimman mielikuvitusta ja luovuutta: ikkunoista voi tarkastella vaikkapa oravien päiväaskareita tai pikkulintujen pesänrakennuspuuhia.

Messukohteessa on huomioitu myös nykypäivän työelämä, sillä talossa on etätyöskentelyyn suunniteltu työhuone. Sama tila toimii tarvittaessa vierashuoneena, sillä työhuoneen daybed palvelee niin työnteon tauottamisessa kuin vieraiden varavuoteena.

Sauna, kylpyhuone ja WC

Ylellistä spa-tunnelmaa henkivät peseytymistilat kutsuvat viihtymään. Sekä kodinhoitohuoneen että WC:n viimeistelevät näyttävät laatoitukset, saunatilojen persoonallinen lauderatkaisu ilahduttaa puolestaan muuntautumiskyvyllään. Lempeissä löylyissä voi rentoutua sekä omassa rauhassa loikoillen että isommalla porukalla nautiskellen.

Villa Aallon kaikki pintamateriaalit ovat K-Raudan valikoimasta. Tutustu ratkaisuihin tarkemmin täällä.

Terassi ja piha

Luonnon kunnioitus on yksi asuntomessualueen teemoista, eikä ihme – Naantalin upea luonto ansaitseekin päästä näkyville. Kalliot, tuulessa huojuvat puut, alkuperäiset maastomuodot ja kasvillisuus tekevät alueesta erityisen kodikkaan.

Villa Aallon piha sulautuu kauniisti sitä ympäröivään luontoon, sillä kuntta, kiveykset ja luonnonläheiset istutukset näyttävät tyylikkäiltä ja luontevilta. Kääpiövuorimännyt, pilarikatajat ja pensasmustikat viimeistelevät pihan yhdessä istutuksia korostavan valaistuksen kanssa.

Sisennetyllä terassilla on mukavaa viilentyä löylyjen jälkeen tai rentoutua porealtaassa – silloinkin, kun muu perhe on jo mennyt nukkumaan tai taivaalta vihmoo vettä. Pihan ehdoton sydän on kesäkeittiö, jossa valmistuvat niin grilliherkut kuin suussa sulavat pizzat. Maisemoitu kunttaviherkatto viimeistelee kesäkeittiön osaksi ympäröivää luontoa.

Pihasta suunniteltiin mahdollisimman huoleton, ajaton ja helppohoitoinen. Aikaa jää hyvin siis myös rentoutumiseen.

POHJAKUVA

Kodikkaasti käytännöllinen

Ainoa Fiksu 132 on kompakti ja toimiva koti yhdessä tasossa! Järkevästi käytetyt neliöt, suuret maisemaikkunat ja sisennetty terassi saavat asukkaat viihtymään. Rakennuksessa on kolme makuuhuonetta, joista yhden yhteydessä on tilava vaate- ja pukeutumishuone. Se kätkee sisäänsä tarvittaessa runsaasti vaatteita ja lisää siten arjen mukavuutta. Makuuhuoneiden käyttötarkoitusta on helppo muuntaa tarpeen mukaan: Villa Aallossa yksi makuuhuone on pyhitetty etätyöskentelyyn, joskin se palvelee erinomaisesti myös vierashuoneena.

Kodinhoitohuone ja saunatilat on sijoitettu talon toiseen päätyyn omaan rauhaansa. Tiloista on suora kulku katetulle terassille, jossa vapaa-aikaa voi viettää vaikkapa porealtaassa.

Pohjaratkaisussa ei ole lainkaan tehottomia hukkaneliöitä. Lisäksi talo on sijoitettu ilmansuunnat huomioiden: isoimmat ikkunat ja terassi osoittavat lounaaseen.

Näyttävää, kodikasta, tunnelmallista, inspiroivaa. Sellainen on Villa Aalto – saavutettava unelma fiksussa paketissa.

Tutustu Ainoa Fiksu 132 -talomalliin >>

Katso tarkemmat tiedot Naantalin Asuntomessuista >>

Lue kohteesta lisää K-Rauta.fi:stä >>

Haluatko oman Ainoakodin? Ota yhteyttä talomyyjiin >>