Case Parru-Yhtiöt Oy: Toimivaa yhteistyötä alusta loppuun

Parru-Yhtiöiden Kim Partanen on tyytyväinen mies. Ainoakodin kanssa rakennettu paritalo on pihatöitä ja tarkastuksia vaille muuttovalmis, ja hanke on sujunut ilman ongelmia. Rakennuttajana toimineella Partasella on onnistuneelle projektille varsin yksinkertainen selitys.

− Olen kyllä ollut tyytyväinen. Siitä se lähtee, että työmaalla on ammattitaitoinen työpäällikkö, ja Ainoakodin tapauksessa näin oli, Partanen kiittää.

Järvenpäähän nousseessa paritalossa on 92 neliötä molemmissa asunnoissa. Moderni pulpettikattoinen talo on suunniteltu erityisesti lapsiperheiden tarpeita vastaavaksi.

− Toinen asunnoista on jo myyty ja olen varma, että toinenkin puoli menee kaupaksi pian. Talomallissa on paljon tämän päivän markkinoilla kysyttyjä ominaisuuksia ja myös tontti sekä muut ulkoiset tekijät kuten ilmansuunnat ovat kunnossa. Esimerkiksi terassit aukeavat ilta-aurinkoon päin, Partanen kuvailee.

Ammattilainen arvostaa muiden osaamista

Yli vuosikymmenen ajan korjaus- ja uudisrakentamista tehnyt Partanen tuntee rakennusalan ja vuosien varrella työmailla onkin tullut nähtyä kaikenlaista.

− Työn jälki on yksi seikka, josta pitää antaa kehuja. Se oli Ainoakodin asentajilla hyvää. Paitsi itse rakentaminen myös rakentamisen organisointi on kokonaisuuden kannalta tärkeää. Ainoakodin toiminta oli kaiken kaikkiaan jämptiä ja aikatauluissa pysyttiin.

Konsepti ja hinta valinnan avaimina

Partanen kertoo rakentaneensa ja rakennuttaneensa aiemmin sekä pitkästä tavarasta että tehneensä yhteistyötä erilaisten talopakettitoimittajien kanssa. Järvenpään projektiin valitun yhteistyömallin määrittelivät ennen kaikkea käytettävissä olevat resurssit. Parru-Yhtiöt päätti kokeilla Ainoakodin muuttovalmista toimitusta.

− Meillä oli tällä kertaa omille miehille muita töitä ja heitä käyttämällä olisin joutunut olemaan itsekin paljon enemmän työmaan toiminnassa kiinni. Siksi päätimme kokeilla Ainoakodin konseptia.

− Hankimme tontin ja teimme itse maanrakennustyöt sekä pohjien täyttötyöt. Muuten Ainoakoti kantoi vastuun rakentamisesta suunnitelmien mukaan muuttovalmiiksi saakka. Saimme avaimet käteen -palvelua ja meidän oli helppo toimia Ainoakodin kanssa, Partanen sanoo.

Talotoimittajan valintaa ohjasi paitsi rakennuttajalle vaivaton toimintamalli myös kokonaishinta.

− Sain tietää kiinteän kokonaishinnan jo kilpailutusvaiheessa projektin alussa.  Jälkeenpäin voin sanoa, että Ainoakoti oli kannattava valinta, Partanen kiittää.

”JÄLKEENPÄIN VOIN SANOA, ETTÄ AINOAKOTI OLI KANNATTAVA VALINTA.”