Usein kysyttyjä kysymyksiä

Rakentaminen

Aivan ensimmäiseksi tarvitset tontin. Tontin koko, muoto ja kaavamääräykset määrittelevät, millaisen talon voit rakentaa. Seuraavaksi olisi hyvä miettiä tarpeita: minkälaisen talon perheesi tarvitsee. Lisäksi kannattaa miettiä budjettia – mitä uusi kotisi saisi maksaa. Kun nämä asiat ovat selvillä, ota yhteyttä talomyyjääsi. Hän opastaa sinua eteenpäin projektissasi.

Ainoakodin ammattilaiset ovat suunnitelleet laajan malliston täynnä fiksuja, toimivia ratkaisuja. Pohjamalleihin voidaan kuitenkin tehdä muutoksia tarpeen mukaan: talo voidaan esimerkiksi kääntää kokonaan tai osittain peilikuvaksi, huoneiden kokoa, sijoittelua ja lukumäärää voidaan vaihtaa ja keittiön mallia muuttaa. Lue lisää muokkausmahdollisuuksista täältä. Talopaketti voidaan toteuttaa myös omien suunnitelmiesi pohjalta. Ota yhteyttä talomyyjään ja kysy lisää.

Kyllä. Ainoakodin talopaketti voidaan toteuttaa myös sinun tai arkkitehdin suunnitelmien pohjalta. Kannattaa myös tutustua Ainoakodin laajaan puutalomallistoon sekä uuteen hirsikotimallistoon – se on täynnä ammattilaisten suunnittelemia fiksuja, toimivia ratkaisuja. Enemmistöön pohjamalleihin voidaan tarpeen mukaan tehdä myös muutoksia. Ota yhteyttä talomyyjään ja kysy lisää.

Kyllä. Pätevän työnjohtajan hankkiminen on tärkeää projektin onnistumisen kannalta. Työnjohtaja kannattaa palkata jo ennen rakennusluvan hakemista, sillä työnjohtaja hyväksytetään rakennuslupavaiheessa. Rakennusalan ammattilaisen ohjauksesta on myös paljon hyötyä rakennuslupaa hakiessa. Lisäksi tarvitset rakennushankkeellesi pääsuunnittelijan. Kysy lisää talomyyjältäsi.

Tavallisesti merkittävä vastuu rakennusprojektin työturvallisuudesta kuuluu hankkeen rakennuttajalle eli rakennusprojektiin ryhtyvälle. Kun valitset uudeksi kodiksesi Ainoakodin, saat samalla vastuullisen kumppanin koko rakennushankkeen ajaksi. Me kannamme puolestasi vastuun muuttovalmiin toimitussisällön osalta mm. seuraavista asioista:

  • rakentamisen työturvallisuudesta, joka huomioidaan heti suunnitteluvaiheessa
  • työntekijöiden ja kumppaneiden perehdyttämisestä työturvallisuuteen
  • vaaratilanteiden tunnistamisesta ja niiden aiheuttajien poistamisesta työmaalta
  • henkilösuojien käyttämisestä
  • putoamissuojauksen käyttämisestä sisällä ja ulkona
  • lisäksi edellytämme työntekijöiltämme työturvallisuuskortin suorittamista.

Hyvin suunniteltu ja valvottu rakentaminen takaa turvallisen työympäristön ja samalla rakentamisen laatu pysyy korkeatasoisena.

Asiakas vastaa tontin raivauksesta sekä muista maarakennustöistä. Kaikissa toimitusasteissa asiakkaalle kuuluu talon ulkoverhouksen pintamaalaus. Palvelevalla Ainoakoti-myyjälläsi on laaja yhteistyökumppanien verkosto, jotka voivat auttaa sinua näissä rakentamisen vaiheissa. Ota yhteyttä ja kysy lisää.

Tietyt luvanvaraiset työt, kuten LVIS-työt sekä mahdolliset kaasuasennukset tulee aina teettää ammattilaisella tai asennukset tulee tarkastuttaa ammattilaisella. Ammattilaisten käyttäminen myös muissa projektin vaiheissa nopeuttaa projektin kulkua. Kysy lisää omalta talomyyjältäsi.

Itse tekeminen säästää rahaa, mutta se kannattaa vain silloin kun tietää mitä tekee. Mikäli sinulla tai tuttavapiirilläsi ei ole rakentamiseen tarvittavia taitoja, kannattaa työ jättää ammattilaisten käsiin. Ammattilaisten käyttäminen myös nopeuttaa projektin kulkua ja parhaassa tapauksessa säästää rakentajaa stressiltä. Tietyt luvanvaraiset työt, kuten LVIS-työt sekä mahdolliset kaasuasennukset tulee aina teettää ammattilaisella tai asennukset tulee tarkastuttaa ammattilaisella. Lisätietoa saat talomyyjältäsi.

Budjetointi

Tarkkaa hintaa valmiille omakotitalolle on mahdotonta antaa, sillä siihen vaikuttavat niin talon koko kuin vaikkapa sisustusmateriaalien laatu. Verkosta löydät erilaisia laskureita, joilla voit laskea suuntaa antavan hinnan talollesi. Näitä ovat esimerkiksi SuomiRakentaa.fi-laskuri sekä TaloPeli-laskuri.

Muuttovalmiin Ainoakodin sekä muuttovalmiin Ainoa Hirsikodin hinta kattaa myös sisustusmateriaalit. Muussa tapauksessa sisustukseen käyttämäsi summa riippuu puhtaasti tekemistäsi valinnoista. Voit tutustua K-Raudan sisustusmateriaaleihin täällä.

Talon pihatöihin varattava summa riippuu siitä paljonko haluat panostaa. Hyvin hoidettu piha lisää viihtyvyyttä ja nostaa kotisi arvoa. Viherrakentamiseen käytettävä summa vaihtelee rakentajasta riippuen muutamasta tuhannesta eurosta kymmeniin tuhansiin. Tiesithän, että Ainoakodin asiakkaana saat tuntuvia alennuksia K-Raudan materiaaleista ja tarvikkeista. Lue lisää!

Aikataulut

Muuttovalmiin Ainoakodin rakentaminen kestää 26 viikkoa (riippumatta kerrosmäärästä) siitä, kun ulkoseinäelementit on toimitettu tontille. Kellarin kanssa rakennusaika on pidempi ( 1 krs + kellari = 28 vko, 2 krs + kellari = 32 vko).

Sisustusvalmiin 1-kerroksisen kodin rakentaminen kestää 13 viikkoa ja 1,5 ja 2-kerroksisen 16 viikkoa.

Katso, miten Ainoakodin rakentaminen etenee.

Muuttovalmiin Ainoakodin lopulliset sisustusmateriaalivalinnat voit tehdä heti, kun talon rakentaminen on aloitettu. Toki voit tutustua valikoimiin ja tehdä suunnitelmia jo ennen kuin sopimus on allekirjoitettu. Katso esimerkiksi ammattilaisten valmiiksi suunnittelemat sisustustyylit, joista valitset helposti omannäköisen tyylikokonaisuuden. Lisää sisustusmateriaaleja löydät paikallisesta K-Raudasta. K-Raudan kattavaan sisustusmateriaalivalikoimaan pääset tutustumaan täällä.

Ainoakodin asiakkaana saat käyttöösi extranet-tunnukset, joilla pääset seuraamaan talosi valmistumista yksityiskohtaisesti. Toki olet myös tervetullut piipahtamaan tontilla! Rakentamisen aikajanalta näet, miten talosi rakentaminen etenee.

Tontti

Listan vapaista tonteista saat oman kuntasi rakennusvirastosta ja usein kunnan tarjoamat tontit on myös listattuna verkossa. Vapaita tontteja löydät myös esimerkiksi osoitteesta oikotie.fi tai etuovi.com.

Tontin koko, muoto ja kaavamääräykset määrittelevät, millaisen talon voit rakentaa. Kaavamääräykset saat oman kuntasi rakennusvirastosta. Ota yhteyttä talomyyjääsi – hän opastaa sinua eteenpäin projektissasi. Rakentamista varten tarvitset myös pohjatutkimuksen ja perustamistapalausunnon.

Talopaketit ja toimitusasteet

Ainoakodin Avaimet käteen -toimitus eli Muuttovalmis toimitus sisältä kotisi rakentamisen ja viimeistelyn lattiasta kattoon. Katso muuttovalmiin Ainoakodin toimitussisältö. Ainoakodin valikoimista löydät myös muuttovalmiit hirsitalot! Lisätietoa saat ammattitaitoiselta talomyyjältäsi.

Ainoakodin avaimet käteen -paketissa eli Muuttovalmiissa toimituksessa asiakas vastaa tontin raivauksesta, LVIS-liittymien vetämisestä, maatöistä, salaojituksesta ja maan tiivistyksestä. Lisäksi asiakkaalle kuuluu perustusten sisäpuolen soratäyttö, ulkopuolinen routaeristys, sadevesiputket sekä talon ulkoverhouksen pintamaalaus. Katso muuttovalmiin Ainoakodin toimitussisältö. Lisätietoa saat ammattitaitoiselta talomyyjältäsi.

Ainoakodin muuttovalmiin puutalon toimitussisältöön pääset tutustumaan täällä.

Ainoakodin sisustusvalmiin puutalon toimitussisältöön pääset tutustumaan täällä.

Omatoimirakentajan talopaketin toimitussisältöön pääset tutustumaan täällä.

Toimitusasteen valinta riippuu siitä, minkälainen rakentaja olet. Paljonko ehdit ja osaat tehdä itse? Muuttovalmis Ainoakoti on helpoin tapa rakentaa talo. Sisustusvalmis Ainoakoti antaa sinulle täyden vapauden sisustuksen viimeistelyyn itse. Ainoakodin Talopaketti sopii omatoimirakentajalle. Lue lisää toimitusasteista.

Toimitusten hinnat vaihtelevat mm. tekemiesi muutosten mukaan. Tarkempaa tietoa hinnoista saat omalta talomyyjältäsi.

Sekalaiset

Ainoakodin kaikki talomallit ovat energiatehokkaita ja ekologisia. Talojen suunnittelu on alusta loppuun samoissa käsissä, jolloin rakenteet ja talotekniikka sovitetaan tehokkaasti yhteen. Energiatehokkuus ja E-luvun vaatimustenmukaisuus tarkistetaan suunnitteluvaiheessa, jolloin huomioidaan myös asiakkaan valitsema lämmitysmuoto sekä muut muutokset. Lue lisää Ainoakodin ekologisuudesta ja energiatehokkuudesta.

Ainoakodin valikoimista löydät nyt myös Ainoa Hirsikodit. Terveelliset ja ekologiset hirsikodit ovat yhä useamman rakentajan valinta kodiksi. Lue lisää hirren hyvistä ominaisuuksista.

Voit valita Ainoakotiisi esimerkiksi kauko-, sähkö- tai maalämmön. Kysy lisää lämmitysmuodoista asiantuntevalta talomyyjältäsi.

Isoin paperityö on rakennusluvan hankkiminen, jonka käsittelyaika vaihtelee kunnasta riippuen. Paperitöistä kannattaa kysyä vastaavalta työnjohtajaltasi, joka ymmärtää alan ammattisanaston ja tuntee prosessin läpikotaisin. Lisätietoa saat myös Ainoakodin ammattitaitoisilta talomyyjiltä.

Tarpeidesi mukaan muokattava

Ainoakotia voidaan muokata tarpeidesi mukaan aina pohjaratkaisusta sisustuksen yksityiskohtiin saakka. Tuloksena on yksilöllinen, juuri sinun perheellesi sopiva koti. Tutustu Ainoakodin lukuisiin muokkausmahdollisuuksiin täällä.

Ammattilaiset apunasi

Ainoakodin ammattitaitoinen talomyyjä palvelee sinua niin pienissä kuin isoissakin rakentamiseen liittyvissä asioissa koko projektin ajan. Tarvittaessa saat häneltä myös luotettavien yhteistyökumppaneiden, kuten maanrakentajan ja pääsuunnittelijan, yhteystiedot. Lisäksi K-Raudan ammattitaitoisen myyjät ovat käytössäsi myös viikonloppuisin.

Koko koti K-Raudasta – kannattavasti

Saat kaikki uuden kotisi rakentamiseen ja sisustamiseen tarvittavat materiaalit ja tarvikkeet samasta paikasta – palvelevasta K-Raudasta. Ainoakodin taloasiakkaana saat lisäksi tuntuvia etuja K-Raudan valikoimista, kuten vaikkapa piharakennukseen käytettävistä materiaaleista. Käytössäsi on markkinoiden kattavin sisustusmateriaalivalikoima.

Budjetti ja aikataulu, joka pitää

Ainoakodin muuttovalmis toimitussisältö kattaa tavallisesti noin 80 prosenttia rakentamisen kokonaiskustannuksista. Saat tietää kiinteän, pitävän hinnan toimitussisällölle heti kaupantekohetkellä, samoin luovutuspäivän.

Luotettava kumppani rakentamiseen

Ainoakotien suunnittelu ja toteutus ovat alusta loppuun samoissa käsissä, joten kaikki toimii saumattomasti. Talotoimittajallamme on tuhansien muuttovalmiiden kotien kokemus, ja rakentaminen on aina ammattilaisten käsissä. Lue lisää.

JÄIKÖ JOKIN KYSYMYKSESI VASTAAMATTA? OTA YHTEYTTÄ TALOMYYJÄÄSI.