Miksi hirsitalo on paras valinta kodiksi

Terveellinen, turvallinen ja ekologinen – lue miksi hirsitalo on paras valinta kodiksi.

Hirsitalossa on terveellinen sisäilma

Sanotaan, että hirsitalo hengittää. Se tarkoittaa, että hirsiseinällä on luontainen kyky tasata tehokkaasti sisäilman lämpö- ja kosteusvaihtelua. Kun kosteutta ei keräänny, eivät bakteerit tai home pääse kasvamaan. Lisäksi staattisen sähkön puuttuminen vähentää pölyn muodostumista. Puhdas ja raikas sisäilma onkin kenties merkittävin syy, miksi hirsitalo on monien allergioista tai homeoireista kärsivien valinta kodiksi.

Miksi hirsitalo on paras valinta kodiksi? Se on terveellinen ja ekologinen.

Hirsitalo on ekologinen koti

Kun puu kasvaa, se sitoo itseensä hiilidioksidia, joka varastoituu hirsitalon rakenteisiin. Hirsien valmistuksessa syntynyt hake ja jae hyödynnetään edelleen energiantuotannossa. Hiiltä siis itse asiassa varastoituu hirsitaloon enemmän kuin sen rakentamisen aikana tuotetaan. Lisäksi puu on uusiutuva luonnonvara. Kaikki tämä pienentää hirsitalon hiilijalanjäljen minimaaliseksi.

Miksi hirsitalo? Terveellinen ja ekologinen koti.
Muuttovalmis hirsitalo Ainoakodilta

Moderni hirsitalo on energiatehokas

Uusimmalla teknologialla valmistetut painumattomat hirret ovat tiiviitä ja tekevät kodistasi energiatehokkaan. Hirsiseinällä on luonnostaan hyvä lämmönvarauskyky: se varaa itseensä auringon lämpöä ja kesäisin yöviileyttä ja luovuttaa niitä tasaisesti ympäristöön. Hirsiseinä siis tasaa kotisi lämpötilaa ja vähentää lämmitys- ja viilennystarvetta, mikä säästää energiaa. Lämmönvaraus- ja tasauskyky myös parantaa asumisviihtyvyyttä.

Ainoa Hirsikoti on kotimainen ja kestävä

Ainoa Hirsikodeissa käytetään kotimaista kuusihirttä, jonka tuotanto on suomalaista laatutyötä. Materiaalin kestävyys on testattu vuosisatojen aikana Suomen vaihtelevissa vuodenajoissa. Painumattomassa lamellihirressä kova ja tiivis sydänpuu on ulkopinnassa. Sen ansiosta hirsi ei vääntyile tai halkeile, kuten perinteinen hirsi. Uusi hirsikotisi kestää sukupolvelta toiselle.

Muuttovalmis hirsitalo Ainoakodilta
Miksi hirsitalo on terveellisin ja ekologisin koti

Miksi valita hirsitalo – 10 hyvää syytä!

  • Hirsitalon hiilijalanjälki on minimaalinen, sillä se sitoo itseensä hiiltä enemmän kuin sen valmistamisessa syntyy.
  • Hirsiseinä tasaa tehokkaasti sisäilman lämpötilavaihteluita ja pitää sisäilman lämpötilan miellyttävänä vuoden ympäri.
  • Ammattitaidolla valmistettu painumaton lamellihirsi on tiivis ja kestävä materiaali.
  • Hirsi on vuosisatojen ajan käytetty materiaali – Suomen sääoloissa testattu.
  • Painumattomasta hirrestä valmistettu moderni hirsitalo sopii myös kaupunkiin.
  • Ainoa Hirsikodin materiaalina on vastuullisesti kaadettu kotimainen kuusihirsi: se on kova, kestävä ja kaunis materiaali.
  • Hirsitalon akustiikka on erinomainen.
  • Jykevällä hirsiseinällä on rauhoittava vaikutus.
  • Nykyaikainen hirsitalo voi olla juuri niin moderni kuin haluat: uusin rakennustekniikka mahdollistaa suuremmat lasipinnat ja sirot linjat.

ONKO VALINTASI VARMA VAI PRIIMA? TUTUSTU UUSIIN AINOA HIRSIKOTEIHIN

AINOA HIRSIKOTI ON HUOLETONTA HELPPOUTTA MUUTTOVALMIINA