Unelmakoti järvimaisemissa, Etelä-Pohjanmaa

4 h, k, ruokah., oh, vh, 2 wc, khh, ph, s, tekninen tila
Huoneistoala: 130 m2 | Kerrosala: 150 m²

Nuori pariskunta ihastui pohjanmaalaiseen asuntomessualueeseen ja halusi rakennuttaa oman talon järvimaisemiin. Rakennusprojekti käynnistettiin K-Raudassa, ja talotoimittajaksi tuli näin Ainoakoti.

 

 

121 neliön talossa on kolme makuuhuonetta. Kaksi niistä on sijoitettu alakertaan saunatilojen ja kodinhoitohuoneen kanssa. Yläkerrassa on yksi makuuhuone, jonka nuori perhe on toistaiseksi sisustanut oleskelutilaksi. Sen järven puoleinen seinä on suurimmaksi osaksi lasia. Sohvalla tai ruokapöydän ääressä istuessa silmät hakeutuvat järvelle talviaikaankin. Omakotitalossa asuminen on parasta kesäkaudella – tässä talossa erityisesti. Pariskunnan ensimmäinen lapsi syntyi syyskuun lopussa. Hänen oman huoneen sisustaminen on jo alkanut alakertaan. Talon master bedroomin vieressä on poreammeellinen terassi, jonne avautuu kulku kodinhoitohuoneesta.

Unelmakoti järvimaisemissa
Kerrosala: 140 m2
Huoneistoala: 121 m2
Huonelukumäärä: 3 h, oh + k, vh, khh, ph, s
Kerrosluku: 2

Tasapainoinen värimaailma

Kun talo on jo hurmannut ulkonäöllään, sisustus ihastuttaa entistä enemmän. Koti on vaalea mutta ei suinkaan valkoinen. Mustat väliovet, porraskaiteet ja keittiökalusteet tasapainottavat isoja valkoisia seinäpintoja. Jokaisessa makuuhuoneessa on yksi, väreiltään ja materiaaleiltaan poikkeava tehosteseinä. Tasapainoinen värimaailma tuo myös lattiapinnat korostuneesti esiin. Tammiparketti näyttää suorastaan ylelliseltä ja alakerran eteisaulan laattalattia tyylikkäältä. Kodin sisustussuunnittelijoina toimineet Seinäjoen K-Raudan remonttimestari Heli Juurakko ja sisustussuunnittelija Elina Ristimaa seinäjokelaisesta Sisustus Room²:sta ovat onnistuneet projektissa täysin pistein.

Cello-keittiö ja materiaalit K-Raudasta

Kaikki rakennusmateriaalit hankittiin kotikaupungin K-Raudasta. Samoin Cello-keittiö, jonka ovissa on yhdistetty mustaa ja vaaleaa puukuosia. Isossa kalustekokonaisuudessa on mukana tuplarunkoinen aamiaiskaappi, jonka ovet taittuvat avatessa kaapin sivuille. Kahvinkeittimen ja mikroaaltouunin sisäänsä piilottava aamiaiskaappi on tosin edustuskelpoinen avoimenakin ja kokonaisuutena keittiö on merkittävä osa sisustuskokonaisuutta. Olohuoneessa on musta ja siro kiertoilmatakka. Uuteen kotiin muutettaessa hankittiin paljon uusia kalusteita. Ostoksilla käydessä valittiin pohjalaisia valmisteita. Valinnanvaraa oli riittämiin, sillä huonekaluteollisuudella on pitkät perinteet lähikunnissa.

Artikkeli on lyhennelmä Uusi Koti -lehden numerossa 1/2020 julkaistusta jutusta.