Yksilöllinen Ainoakoti, Varsinais-Suomi

2 mh, oh, k, khh, sauna
Huoneistoala: 150 m2 | Kerrosala: 168 m²

Varsinaissuomalainen pariskunta rakensi toiveidensa kodin meren rannalle. Huolellisen suunnittelun ansiosta tässä kohteessa toteutuvat kaikki asumiseen liittyvät toiveet – esimerkiksi upea merelle avautuva maisema.

Kohteen suunnittelun lähtökohtana oli rakentaa avara, yhdessä tasossa oleva kahden aikuisen koti avaimet käteen -toimituksena. Talo rakennettiin kalliotontille metsäiselle mäelle, jolta näkymät merelle ovat huikeat. Lähinaapureita ei ole, joten ikkunoita sijoitellessa ei tarvinnut miettiä näkeekö joku sisälle. Tarkoitus olikin hyödyntää auringonvalo myös lämpötaloudellisesti ikkunoiden oikeaoppisella sijoittelulla.

 

Koti saariston syleilyssä
Kerrosala: 168 m2
Huoneistoala: 150 m2
Huonelukumäärä: 2 mh + oh + k + khh + sauna
Kerrosluku: 1

Takka talon sydämenä

Talon ulkoseinät ovat Ainoa Ajatus 166 -mallin mukaiset, mutta sisäpuoli toteutettiin asukkaiden toiveet ja tarpeet huomioiden, asiakkaan omien suunnitelmien mukaan. Pohjan suunnittelussa punaisena lankana pidettiin kaksipuolista Linnatuli-takkaa, joka sopi erinomaisesti tilanjakajaksi. Takka haluttiin sijoittaa meren puolelle isojen ikkunoiden tuntumaan, jotta talvella mahdollinen kovien tuulien viilentävä vaikutus saatiin kompensoitua. Toteutus onnistui erinomaisesti: takan lämpö leviää ympäri taloa eivätkä isot ikkunapinnat tunnu lainkaan viileiltä. Talon eristyksessä käytettiin ekovillaa.

Yhteistyö sujui helposti

Asukkaat päätyivät Ainoakotiin ostamisen helppouden vuoksi. Talomyyjä sai kiitosta ammattitaidostaan ja asiakkaan vaatimuksiin pystyttiin vastaamaan hyvin. Kun hintakin oli sopiva, oli ostopäätös lopulta selvä. Yhteistyö niin Talomyyjän kuin rakentajan kanssa sujui hyvin, ja paikallinen K-Rauta kävi tutuksi. Muutosta on nyt muutama kuukausi, ja asukkaiden mukaan mitään ei tarvitsisi tehdä toisin. Tämä on pariskunnan neljäs talo, joten molemmilla oli paljon tietoa ja tarpeita, joihin vastata. Onneksi hyvällä ja huolellisella suunnittelulla kaikki sujui lopulta erinomaisesti ja talosta tuli asukkaidensa toiveet täyttävä.