Huoneistoala: yli 150 m²

Casa Terde, Asuntomessut 2018, Satakunta

Kodin tähtenä terassi

Kattoterassi päätyi suunnitelmiin oikeastaan sattumalta: yläkertaan ei haluttu suuria huonetiloja, eivätkä edes päämakuuhuone tai vanhempien arkeen luksusta tuovat pukeutumis- ja kylpyhuone täyttäneet kaikkia neliöitä. Niinpä talon toiseen kerrokseen jäi hyvin tilaa kattoterassille ja talo sai uniikin nimensä: Casa Terde. Terassille on kokoa lähes 70 neliötä, ja se osoittaa yhtä paljon itään kuin länteen. Näin yksikään auringonpilkahdus ei jää osumatta sinne. Tutustu Casa Terdeen ja sen terassiin K-Raudan sivuilla.

Kohdenro: 30
Huoneistoala: 175 m2
Huonelukumäärä: 3 h, k, oh, viihdehuone, sauna, autokatos
Talotyyppi: omakotitalo
Runkomateriaali: puu
E-luku: 122
Energiatehokkuusluokka: B
Kerrosluku: 2

Unelmien koti nuorelle perheelle

Sillanpään perhe tykästyi Karjarannan messualueen sijaintiin. Liikuntapaikat ovat lähellä, mikä miellyttää urheilullista perhettä. Myös Porin keskusta on lähellä. Sillanpäät eivät ole rakentajina ensikertalaisia: nuoresta iästään huolimatta pariskunta on jo rakentanut yhden talon, joka rakennettiin varta vasten myyntiin. Entinen koti menikin sopivasti kaupaksi Asuntomessujen tonttikauppojen aikaan. Messualueelta Sillanpäät saivat haluamansa 750 neliön kulmatontin.

Kaikki kotiin K-Raudasta

Sillanpäät valitsivat talotoimittajakseen Ainoakodin. Valinta oli helppo, sillä Miko on aiemmin työskennellyt Ainoakodin Talomyyjänä. Pohjan mies suunnitteli itse ja lopullisen muodon talolle antoi arkkitehti Päivi Vuori. Perhe hankki K-Raudasta kaikki rakentamiseen tarvittavat materiaalit. Myös sisustuksessa hyödynnettiin K-Rautaa: keittiössä on Cello-merkin kalusteet ja saunassa Cellon lauteet. Myös iso osa pintamateriaaleista on samalta tuotemerkiltä. Talo hankittiin talopakettina ja rakennettiin pitkälti omin voimin, sillä Miko itse työskentelee rakennusalalla, samoin kuin iso osa hänen ystävistään. Lue perheen mietteitä rakentamisesta K-Raudan sivuilta.

Terassien kaverina piha

Aktiivinen Sillanpään perhe viihtyy ulkona. Siksi terassien lisäksi uuteen kotiin on rakennettu myös piha, jossa 3-vuotias Nikolas ja vuoden ikäinen Miila sekä Mimi-koira voivat temmeltää mielin määrin. Terassien sisustuksesta ja istutuksista on vastannut suosittua Kukkala-blogia pitävä Sanna Rasku. Sanna suunnitteli kattoterassille K-Raudan ulkokalustevalikoimaa hyödyntäen omat alueet rentoutumiselle, auringonotolle, ruuanlaitolle ja ruuasta nauttimiselle. Tutustu Sannan mietteisiin terassin sisustamisesta hänen blogissaan.

Ainoa Aito 177

Erittäin tilava yksikerroksinen koti, jossa on panostettu erityisesti oh/keittiötilojen avaruuteen – tilaa niissä on isommallekin porukalle. Avaruutta voidaan vielä lisätä haluttaessa korotetulla sisäkatolla. Tämä viiden makuuhuoneen koti taipuu monenlaiseen tarpeeseen.

Yksilöllinen Ainoakoti, Varsinais-Suomi

Kohteen suunnittelun lähtökohtana oli rakentaa avara, yhdessä tasossa oleva kahden aikuisen koti avaimet käteen -toimituksena. Talo rakennettiin kalliotontille metsäiselle mäelle, jolta näkymät merelle ovat huikeat. Lähinaapureita ei ole, joten ikkunoita sijoitellessa ei tarvinnut miettiä näkeekö joku sisälle. Tarkoitus olikin hyödyntää auringonvalo myös lämpötaloudellisesti ikkunoiden oikeaoppisella sijoittelulla.

 

Koti saariston syleilyssä
Kerrosala: 168 m2
Huoneistoala: 150 m2
Huonelukumäärä: 2 mh + oh + k + khh + sauna
Kerrosluku: 1

Takka talon sydämenä

Talon ulkoseinät ovat Ainoa Ajatus 166 -mallin mukaiset, mutta sisäpuoli toteutettiin asukkaiden toiveet ja tarpeet huomioiden, asiakkaan omien suunnitelmien mukaan. Pohjan suunnittelussa punaisena lankana pidettiin kaksipuolista Linnatuli-takkaa, joka sopi erinomaisesti tilanjakajaksi. Takka haluttiin sijoittaa meren puolelle isojen ikkunoiden tuntumaan, jotta talvella mahdollinen kovien tuulien viilentävä vaikutus saatiin kompensoitua. Toteutus onnistui erinomaisesti: takan lämpö leviää ympäri taloa eivätkä isot ikkunapinnat tunnu lainkaan viileiltä. Talon eristyksessä käytettiin ekovillaa.

Yhteistyö sujui helposti

Asukkaat päätyivät Ainoakotiin ostamisen helppouden vuoksi. Talomyyjä sai kiitosta ammattitaidostaan ja asiakkaan vaatimuksiin pystyttiin vastaamaan hyvin. Kun hintakin oli sopiva, oli ostopäätös lopulta selvä. Yhteistyö niin Talomyyjän kuin rakentajan kanssa sujui hyvin, ja paikallinen K-Rauta kävi tutuksi. Muutosta on nyt muutama kuukausi, ja asukkaiden mukaan mitään ei tarvitsisi tehdä toisin. Tämä on pariskunnan neljäs talo, joten molemmilla oli paljon tietoa ja tarpeita, joihin vastata. Onneksi hyvällä ja huolellisella suunnittelulla kaikki sujui lopulta erinomaisesti ja talosta tuli asukkaidensa toiveet täyttävä.

Ainoa Idea 153, Etelä-Savo

Perheellä oli paljon toiveita ja odotuksia talon pohjaratkaisun ja ulkonäön suhteen. Talotehtaiden valmismalleista ei löytynyt toiveet täyttävää mallia, mutta Ainoakodin kanssa voitiin toteuttaa uniikki, elementtirakenteinen puutalo. Valmiin kodin mallina on Ainoa Idea 153. Pohjaratkaisu syntyi yhdistellessä useista eri talomalleista saatuja ideoita. Tiloihin haettiin moni-ilmeisyyttä, joten taloon tehtiin kaksi pitkää osaa omien pulpettikattojen alle ja ne yhdistettiin atriumpihalla. Näin keskelle taloa jäi tilaa suurelle, yli 30 neliön keittiö-ruokailutilalle, jonne mahtuu hyvin myös kuusihenkisen perheen tarvitsema iso ruokapöytä.

Moni-ilmeinen koti Saimaan rannalla
Kerrosala: 208 m2
Huoneistoala: 181 m2
Huonelukumäärä: 5 mh + oh + k + khh + sauna + atrium
Kerrosluku: 1

Uudessa kodissa on viisi makuuhuonetta, joista vanhimman tyttären huone on erillään muista eteisen vieressä. Vanhempien makuuhuone on sijoitettu rannan puoleiseen päätyyn. Upea järvimaisema avautuu makuuhuoneen lisäksi myös viereisestä vanhempien kylpyhuoneesta. Kodin suuri ja valoisa olohuone on erillään muista tiloista. Sinne kuljetaan ulko-ovelta alkavan leveän käytävän kautta. Kulkureitti on esteetön myös visuaalisesti, jolloin järvimaisema avautuu heti taloon sisään astuessa. Kodinhoitohuone on käytävän sivulla ja sinne on kätevä oma sisäänkäynti suoraan ulkoa. Atriumpiha erottelee talon oleskelu- ja nukkumatilat toisistaan ja katkaisee näkö- ja kuuloyhteyden talon sisällä. Rakentajapari vastasi itse Sisustusvalmiin Ainoakotinsa viimeistelystä – näin sisustamisesta pitävä pari pääsi toteuttamaan täysin vapaasti kaikki ideansa. Pinnat ovat vaaleita ja kalusteita on vain välttämätön määrä. Ilme on viimeistelty hillityillä tapeteilla ja moderneilla valaisimilla. Tyttöjen huoneisiin hankitut liitutauluovet ovat sisustuksen piristävä yksityiskohta. Materiaalihankinnat tehtiin kotikaupungin K-Raudasta. Sieltä löytyivät myös keittiön ja kodinhoitohuoneen kiintokalusteet: esimerkiksi keittiöön valittiin viime vuonna lanseeratun Cello-keittiömalliston Tapiola. Päämakuuhuoneen erikoisuutena on jalkojen alla pehmeältä ja lämpimältä tuntuva kokolattiamatto. Kodin muissa huoneissa on Cellon tammiparketti.
Artikkeli on lyhennelmä Uusi Koti -lehden numerossa 3/2017 julkaistusta jutusta.

Ainoa Hirsi Priima 180

Kaikki neljä makuuhuonetta on sijoitettu yläkertaan. Niiden keskellä on yhteinen aula, jossa on tilaa oleskeluun. Päämakuuhuoneessa
on pariovet ja ylellinen walk-in- vaatehuone sekä hulppeat näkymät isoista ikkunoista. Keittiö on erotettu eteisestä rimaseinällä. Vastakkaiset lauteet, iso alalaude, integroitu kiuas ja tuplasuihkut takaavat spa-nautinnon. Tähän malliin saat halutessasi myös parvekkeen.

Ainoa Hirsi Varma 180

Ylemmässä kerroksessa on neljä tilavaa makuuhuonetta, joita yhdistää kakkosolohuoneeksi sopiva aulatila. Arkea sujuvoittaa yläkerrassa oma erillinen kylpyhuone. Alakerran olohuone- keittiö on valoisa, yhtenäinen tila, jonne mahtuu ruokailemaan ja yhdessäolosta nauttimaan isompikin perhe. Kodinhoitohuoneesta on kätevästi oma uloskäynti kuistille, joka on kokonaan katettu terassin tavoin. Tähän malliin on saatavilla poikkiharjaerkkeri, joka nostaa kakkoskerroksen aulan omalle tasolleen.

Ainoa Hirsi Priima 166

Ruhtinaallisen kokoisen päämakuuhuoneen yhteydessä on iso vaatehuone. Yläkerrassa on myös kaksi kompaktimpaa makuuhuonetta sekä erillinen kylpyhuone – ja toinen vaatehuone. Alakerran kirjoitushuoneessa pariovet tuovat tilantuntua. Saunaosasto on tavallista ylellisempi ja valoisampi: vastakkaiset lauteet, iso alalaude, lauteisiin integroitu etäohjattu kiuas ja tuplasuihkut tuovat luksusta asumiseen. Tähän malliin voit lisätä päätyparvekkeen ja -terassin.

Ainoa Hirsi Varma 166

Tilava koti, jossa riittää tilaa isommankin perheen tarpeisiin. Yläkerrassa on neljä mukavankokoista makuuhuonetta sekä erillinen wc. Isoin makuuhuone on alakerrassa omassa rauhassaan. Kulmaan sijoitettu olohuone on valoisa ja avara – ja tarjoaa reilusti tilaa arjesta nauttimiseen. Kodinhoitohuoneessa on oma uloskäynti ja pukeutumistilaa isommankin perheen tarpeisiin. Sekä kuisti että terassi ovat katettuja.