Kerros: 1,5- ja 2-kerroksiset

Ainoa Hirsi Reilu 136

Reilu 136 sopii erinomaisesti tontille jossa piha-alue avautuu talon taakse. Olohuone-keittiö alueen terassiovivaraukset mahdollistavat terassien teon ja kulkureitit niille tontin ja ilmansuuntien ehdoilla. Yläkertaan sijoitetut kosteat tilat antavat kivasti väljyyttä alakerran asumiseen. Tässä kodissa on helppo asua!

Ainoa Hirsi Reilu 113

Reilu 113 sopii mainiosti pienelle kaupunkitontille. Yläkertaan sijoitetut kylpyhuone ja khh tilat tuovat alakertaan lisää asumisen väljyyttä. Neljästä makuuhuoneesta kolme on sijoitettu yläkertaan ja yksi alakertaan. Tässä modernissa ja kompaktissa kodissa viihtyy joko pienempi tai vähän isompikin perhe.

Ainoa Hirsi Reilu 138

Reilu 138:ssa yhtenäinen olohuone, keittiö ja ruokailutila -alue on isojen ikkunapintojen ansiosta todella valoisa. Esteetön näkymä takapihalle ihastuttaa joka kerta näihin tiloihin tullessa. Yläkerran makuuhuoneet tarjoavat rauhallisen paikan nuorisolle nukkua tai tehdä koulutehtäviä.

Unelmakoti järvimaisemissa, Etelä-Pohjanmaa

121 neliön talossa on kolme makuuhuonetta. Kaksi niistä on sijoitettu alakertaan saunatilojen ja kodinhoitohuoneen kanssa. Yläkerrassa on yksi makuuhuone, jonka nuori perhe on toistaiseksi sisustanut oleskelutilaksi. Sen järven puoleinen seinä on suurimmaksi osaksi lasia. Sohvalla tai ruokapöydän ääressä istuessa silmät hakeutuvat järvelle talviaikaankin. Omakotitalossa asuminen on parasta kesäkaudella – tässä talossa erityisesti. Pariskunnan ensimmäinen lapsi syntyi syyskuun lopussa. Hänen oman huoneen sisustaminen on jo alkanut alakertaan. Talon master bedroomin vieressä on poreammeellinen terassi, jonne avautuu kulku kodinhoitohuoneesta.

Unelmakoti järvimaisemissa
Kerrosala: 140 m2
Huoneistoala: 121 m2
Huonelukumäärä: 3 h, oh + k, vh, khh, ph, s
Kerrosluku: 2

Tasapainoinen värimaailma

Kun talo on jo hurmannut ulkonäöllään, sisustus ihastuttaa entistä enemmän. Koti on vaalea mutta ei suinkaan valkoinen. Mustat väliovet, porraskaiteet ja keittiökalusteet tasapainottavat isoja valkoisia seinäpintoja. Jokaisessa makuuhuoneessa on yksi, väreiltään ja materiaaleiltaan poikkeava tehosteseinä. Tasapainoinen värimaailma tuo myös lattiapinnat korostuneesti esiin. Tammiparketti näyttää suorastaan ylelliseltä ja alakerran eteisaulan laattalattia tyylikkäältä. Kodin sisustussuunnittelijoina toimineet Seinäjoen K-Raudan remonttimestari Heli Juurakko ja sisustussuunnittelija Elina Ristimaa seinäjokelaisesta Sisustus Room²:sta ovat onnistuneet projektissa täysin pistein.

Cello-keittiö ja materiaalit K-Raudasta

Kaikki rakennusmateriaalit hankittiin kotikaupungin K-Raudasta. Samoin Cello-keittiö, jonka ovissa on yhdistetty mustaa ja vaaleaa puukuosia. Isossa kalustekokonaisuudessa on mukana tuplarunkoinen aamiaiskaappi, jonka ovet taittuvat avatessa kaapin sivuille. Kahvinkeittimen ja mikroaaltouunin sisäänsä piilottava aamiaiskaappi on tosin edustuskelpoinen avoimenakin ja kokonaisuutena keittiö on merkittävä osa sisustuskokonaisuutta. Olohuoneessa on musta ja siro kiertoilmatakka. Uuteen kotiin muutettaessa hankittiin paljon uusia kalusteita. Ostoksilla käydessä valittiin pohjalaisia valmisteita. Valinnanvaraa oli riittämiin, sillä huonekaluteollisuudella on pitkät perinteet lähikunnissa.

Katso kohdeen 3D-esittely täältä.

 

Artikkeli on lyhennelmä Uusi Koti -lehden numerossa 1/2020 julkaistusta jutusta.

Ainoa Hirsi Reilu 93

Tässä kodissa yhtenäinen olohuone, keittiö ja ruokailutila -alue on isojen ikkunapintojen ansiosta todella valoisa. Esteetön näkymä takapihalle ihastuttaa joka kerta näihin tiloihin tullessa. Perheen kasvaessa valmiiksi suunniteltu yläkertavaraus mahdollistaa helposti lisätilojen rakentamisen yläkertaan.

Komea koti tuleviksi vuosikymmeniksi, Keski-Pohjanmaa

Vilkkaan kadun varressa 750 neliön tontilla sijaitseva nuoren perheen koti on näyttävä niin sisältä kuin ulkoa. Tyylikäs talo on kaupungin uusi nähtävyys ja juuri asukkaidensa toiveiden mukainen. Kaikki makuuhuoneet ovat yläkerrassa, jonka aulan divaanille on iltaisin mukava asettua lukemaan. Terassin leveät, kattoa kannattelevat pylvään antavat talolle lisää näyttävyyttä ja suojaavat terassia. Ne on vaakalaudoitettu samalla tavoin kuin seinät. Naapureina on paitsi vanhoja pientaloja myös niin uusia kuin vanhoja kerrostaloja. Niitä pääsee katselemaan parhaiten päämakuuhuoneen lähes seinän korkuisesta ikkunasta.

Näyttävä nuoren perheen Ainoakoti
Kerrosala: 158 m2
Huoneistoala: 133 m2
Huonelukumäärä: 3 mh, 3 vh, 2 wc, sauna, khh, oh, keittiö + ruokailutila
Kerrosluku: 2

Mieluisa koti määräysten mukaan

Kolmihenkisen perheen koti istui täydellisesti myös kaavamääräyksiin. Tontille vaadittiin puuverhoiltu 1,5- tai 2-kerroksinen rakennus, jossa on harjakatto. Väriä ei määrätty tarkasti, mutta mustaan tai valkoiseen purkkiin ei sopinut pensseliä kastaa. Niinpä kodin väriksi valikoitui aavistuksen ruskeaan taittava harmaa. Talon sijainti aivan kiinni kadun reunassa määriteltiin myös kaavamääräyksissä: suuret ikkunat on suunnattu pihalle, ja kadun puoleisella seinällä on vain muutama pieni ikkuna keittiöön ja saunatiloihin.

Kokolattiamatto tuo pehmeyttä

Perheen kodin sisustuksen viimeistelyssä näkyy selvä keskipohjalaisen rannikkokaupungin tyyli, jossa arvostetaan perinteistä kauneutta. Silti uuden kodin perusilme on vaaleudessaan moderni. Keittiö valittiin Topin kalusteista niemekkeen durat-tasoa lukuun ottamatta. Kehysoviset kaapistot jatkuvat kattorajaan saakka. Välitilat sekä niemekkeen taustaseinä verhoiltiin tiililadotuilla valkoisilla laatoilla. K-Raudasta löydettiin aikaisemman kodin lattioilla hyväksi havaittu Novafloor-laminaatti. Päämakuuhuoneeseen Simon kuitenkin halusi ehdottomasti kokolattiamaton. Se tarjoaa pehmeyttä ja lämpöä aivan toisella tavalla kuin kovat materiaalit.

Tarkoin valittuja yksityiskohtia

Takan viereen haluttiin halkohylly ja portaikkoon lasikaiteet. Alakerran wc:ssä lattia- ja seinälaatat ovat harmaita, kun taas yläkerran kylpyhuoneessa laattaseinät ovat valkoisia. Saunan pesuhuoneessa seinät ovat syvänharmaita. Uuteen kotiin hankittiin runsaasti uusia huonekaluja, sen sijaan kauniit sisustusesineet tulivat pääosin aikaisemmasta kodista. Satsaus materiaaleihin kertoo osaltaan, että Nathalie ja Simon suunnittelevat kasvattavansa tässä talossa tyttärensä isoksi tytöksi. Taloprojektiin lähdettiin kauaskantoisin ajatuksin: tehtiin heti nuorena koti tuleviksi vuosikymmeniksi.

 

Artikkeli on lyhennelmä Uusi Koti -lehden numerossa 1/2019 julkaistusta jutusta.

Ainoa Trendi 114,5

Toimiva ja järkevä pohjaratkaisu. Talo voidaan muotoilunsas vuoksi sijoittaa kapeallekin tontille. Tässä on todella hyvä malli vaikkapa tuttavaperheiden yhteisen hankkeen pohjaksi

Casa Terde, Asuntomessut 2018, Satakunta

Kodin tähtenä terassi

Kattoterassi päätyi suunnitelmiin oikeastaan sattumalta: yläkertaan ei haluttu suuria huonetiloja, eivätkä edes päämakuuhuone tai vanhempien arkeen luksusta tuovat pukeutumis- ja kylpyhuone täyttäneet kaikkia neliöitä. Niinpä talon toiseen kerrokseen jäi hyvin tilaa kattoterassille ja talo sai uniikin nimensä: Casa Terde. Terassille on kokoa lähes 70 neliötä, ja se osoittaa yhtä paljon itään kuin länteen. Näin yksikään auringonpilkahdus ei jää osumatta sinne. Tutustu Casa Terdeen ja sen terassiin K-Raudan sivuilla.

Kohdenro: 30
Huoneistoala: 175 m2
Huonelukumäärä: 3 h, k, oh, viihdehuone, sauna, autokatos
Talotyyppi: omakotitalo
Runkomateriaali: puu
E-luku: 122
Energiatehokkuusluokka: B
Kerrosluku: 2

Unelmien koti nuorelle perheelle

Sillanpään perhe tykästyi Karjarannan messualueen sijaintiin. Liikuntapaikat ovat lähellä, mikä miellyttää urheilullista perhettä. Myös Porin keskusta on lähellä. Sillanpäät eivät ole rakentajina ensikertalaisia: nuoresta iästään huolimatta pariskunta on jo rakentanut yhden talon, joka rakennettiin varta vasten myyntiin. Entinen koti menikin sopivasti kaupaksi Asuntomessujen tonttikauppojen aikaan. Messualueelta Sillanpäät saivat haluamansa 750 neliön kulmatontin.

Kaikki kotiin K-Raudasta

Sillanpäät valitsivat talotoimittajakseen Ainoakodin. Valinta oli helppo, sillä Miko on aiemmin työskennellyt Ainoakodin Talomyyjänä. Pohjan mies suunnitteli itse ja lopullisen muodon talolle antoi arkkitehti Päivi Vuori. Perhe hankki K-Raudasta kaikki rakentamiseen tarvittavat materiaalit. Myös sisustuksessa hyödynnettiin K-Rautaa: keittiössä on Cello-merkin kalusteet ja saunassa Cellon lauteet. Myös iso osa pintamateriaaleista on samalta tuotemerkiltä. Talo hankittiin talopakettina ja rakennettiin pitkälti omin voimin, sillä Miko itse työskentelee rakennusalalla, samoin kuin iso osa hänen ystävistään. Lue perheen mietteitä rakentamisesta K-Raudan sivuilta.

Terassien kaverina piha

Aktiivinen Sillanpään perhe viihtyy ulkona. Siksi terassien lisäksi uuteen kotiin on rakennettu myös piha, jossa 3-vuotias Nikolas ja vuoden ikäinen Miila sekä Mimi-koira voivat temmeltää mielin määrin. Terassien sisustuksesta ja istutuksista on vastannut suosittua Kukkala-blogia pitävä Sanna Rasku. Sanna suunnitteli kattoterassille K-Raudan ulkokalustevalikoimaa hyödyntäen omat alueet rentoutumiselle, auringonotolle, ruuanlaitolle ja ruuasta nauttimiselle. Tutustu Sannan mietteisiin terassin sisustamisesta hänen blogissaan.

Ainoa Trendi 131

Hyvä pohjaratkaisu kolmen makuuhuoneen kaksikerrostaloon. Alakertaan on saatu erillinen makuuhuone ja kodinhoitotilat ovat näppärästi yläkerrassa. Yläkerran aulasta saadaan tarvittaessa neljäs makuuhuone

Ainoa Trendi 116

Kolmen makuuhuoneen kaksikerroskoti, joka saadaan mahtumaan erittäin pienellekin tontille. Toimivat tilat erittäin kompaktissa paketissa. Mainio talo esim. täydennysrakentamiseen.