Kerros: 1,5- ja 2-kerroksiset

Valoa tulviva hirsikoti mustikkakankaalla, Kintaus

Ensin oli tontti ja hirsi, sitten talotoimittaja

Klingan perheen kotiunelma lähti liikkeelle Kimin ajatuksesta lähteä kartoittamaan sopivien järvenrantatonttien saatavuutta.

“Olen nuorempana asunut järven rannalla, niin haluttiin sellainen paikka. Meillä oli ajatus yhdistää omakotitalo ja kesämökki. Alettiin katsella Keski-Suomesta näihin ehtoihin sopivia tontteja, ja tämä valittu taisi olla kolmas mitä käytiin katsomassa”, Kimi kertoo.

Perheen kotia ympäröi neljän hehtaarin mäntymetsätontti, joka päättyy järven rannalle. Iso tontti tarjoaa tilaa ja omaa rauhaa, johon molemmat heistä olivat jo nuorempana tykästyneet asuessaan tahoillaan omakotitaloissa.

Toinen ehdoton asia liittyi rakennusmateriaaliin. Eija-Kaisan siskon mies työskentelee hirsirakennusalalla, ja tämän myötä massiivipuu kodin rakennusmateriaalina oli vahvistunut ainoaksi oikeaksi vaihtoehdoksi.

“Mielikuva hirrestä on, että se on luonnonmukainen materiaali ja siitä tekemällä kodista tulee hyvä. Sisäilman puhtaus oli paljon mielessä. Ja onhan hirsi tosi kauniin näköinen“, Eija-Kaisa kuvailee.

Ainoakoti valikoitui pariskunnan talotoimittajaksi sen jälkeen, kun he vierailivat vuonna 2021 Asuntomessuilla Lohjalla.

“Huomasin sattumalta, että kaverin kaveri oli messuilla myymässä taloja. En ollut vielä edes puhunut muiden talotoimittajien kanssa. Ajattelin, että katsotaan alustavasti hänen kanssaan tarjousta, että saan jonkinlaisen vertailukohdan vaihtoehtojen kartoittamiseen ja tiedän, minkä suuruista pankkilainaa lähdetään hakemaan”, Kimi sanoo.

Klingat saivat Ainoakodilta niin vakuuttavan tarjouksen, että vaikka he harkitsivat myös muita hirsitalotoimittajia, Ainoakodin tarjoama talopaketti osoittautui järkevimmäksi vaihtoehdoksi. Oman osaamisen ja resurssiensa kannalta oli myös tärkeää, että talo saatiin muuttovalmiina eli valmiiksi rakennettuna.

“Hinta oli hyvä, mutta kyllähän sekin auttoi ja toi luottamusta, että myyjänä oli tuttu kaveri.”

Lisäksi korona-ajan keskellä luottamusta pitkälti vahvisti se, että Ainoakodin brändin rinnalla seisoo iso ja vakavarainen toimija, DEN Finland.

Kerrosala: 184 m2

Huoneistoala: 167 m2

Huonelukumäärä: 5 h + oh + k + khh + sauna + wc + tekninen tila

Kerrosluku: 2

Muuntelun monet mahdollisuudet

Kodin piirustukset ja kuvat suunniteltiin yhdessä Ainoakodin talomyyjän kanssa. Klingoilla ei ollut tarkkaa suunnitelmaa valmiina, joten taloa lähdettiin hahmottelemaan Ainoa Hirsi Varma 180 -talomallin pohjalta. Pohjaratkaisua muunneltiin matkan varrella merkittävästi, ja mukaan lisättiin esimerkiksi persoonallinen erkkeri tuomaan eloa näyttävään kokonaisuuteen.

“Puhkaisimme myös oleskelutilan katon ja nyt korkeutta on 5,5 metriä”, Kimi mainitsee.

Suunnittelun lopuksi pariskunta kävi vielä kertaalleen tarkastuskuvat läpi varmistaakseen, että tehdyt valinnat vastasivat heidän toiveitaan ja miellyttivät silmää. Erityisesti ikkunoiden osalta tehtiin useita muutoksia, ja Kimi muistelee, että jokainen oletuksena ollut ikkuna vaihdettiin lopulta toiseen.

“Hintaa ei tullut lisää, mutta halusimme maksimoida valon määrän. Lähes jokaisesta ikkunasta näkyy järvi ja kun ei ole naapureita, niin ei tarvinnut huolehtia verhoista tai sälekaihtimista”, pariskunta kuvailee.

Rakentaminen sujui myös kaukana kaikesta

Syrjäinen tontin sijainti tuotti omat haasteensa. Sähköt piti vetää kohtalaisen pitkän matkan päästä, ja tontin jätevesille piti rakentaa oma järjestelmänsä. Veden saanti ratkaistiin porakaivolla, ja lämmitykseen valittiin maalämpöpumppu. Maatöissä täytyi tehdä räjäytyksiä, ja puunkaadossakin riitti hommaa. Pariskunnalle tämä oli urakan työläin vaihe, johon he myös itse omin käsin osallistuivat.

“Pystyin itse hengähtämään siinä vaiheessa, kun luovutettiin tontti talotoimittajan käsiin”, Kimi kertoo.

Ainoakodin muuttovalmiiseen toimitukseen kuuluu talon pystytyksen lisäksi kaikki perustustöistä viimeistelyyn saakka. Perhe päätti kuitenkin räätälöidä hieman talopakettiaan omiin toiveisiin sopivaksi jättämällä joitakin kohtia pois sopimuksesta. Klingat hankkivat itse kiintokalusteet ja hoitivat paikallisten toimijoiden kautta niiden asennuksen. Perhe päätti myös tehdä joitakin pikkuriikkisiä viimeistelytöitä itse.

“Sisustuksen päätimpuri oli meidän naapurista. Se oli mukavaa. Osa viimeistelystä tehtiin myös itse. Esimerkiksi sisäkaton paneelit käsittelimme itse, sillä halusimme hirren kanssa sointuvan sävyn niihin”, pariskunta kertoo.

“Ollaan tyytyväisiä rakentamiseen. Ainahan rakentamisessa jotain tulee, mutta kaikki hoidettiin kuntoon ja talo valmistui ajallaan”, Kimi jatkaa.

Klassisen kodin kruunaa maisema

Eija-Kaisa nostaa esiin kodin yhdeksi upeaksi piirteeksi ulkopuolella avautuvan järvimaiseman, joka pääsee nyt oikeuksiinsa olohuoneen korkeista ikkunoista. Myös kodin sisustuksesta huokuu vahvasti luonto. Hirsiseinien puunsyyt on haluttu jättää esille, sävymaailma on pääosin vaalea ja ikkunoista tulvii runsaasti luonnonvaloa. Klingat kuvailevat uutta kotiansa eheäksi kokonaisuudeksi.

“Halusimme maisemankin takia klassisempaa sisustustyyliä modernin sijaan. Tai ehkä tämä on sekoitus modernia ja klassista, mutta lopputulos on joka tapauksessa kaunis.”

Keittiössä panostettiin laadukkaisiin kivitasoihin, ja takaksi valittiin varaava leivinuunitakka. Sauna lämpiää puulla, mikä on suurella metsätontilla hyvin perusteltu valinta. Pihapiirikin säilyy toistaiseksi luonnonvaraisena mustikkaisena kangasmetsänä. Kun pariskunnan muutaman kuukauden ikäinen poika hieman kasvaa ja pallopelit alkavat mahdollisesti kiinnostamaan, on suunnitelmissa nurmialue.

“Kyllä tänne on tosi kiva aina tulla. Päivästä yksi alkaen tämä on ollut oman kodin tuntuinen”, Eija-Kaisa tiivistää.

 

Voit myös kurkistaa virtuaalisesti perheen kotiin tästä!

Ainoa Trendi 131 Juhla

Saammeko esitellä – kenties koko naapuruston näyttävin talo? Kaksi kerrosta ja ruhtinaallisesti neliöitä jokaiselle. Yläkerrassa sijaitsevan suuren päämakuuhuoneen hienouksina on oma vaatehuone sekä mahdollisuus sijoittaa työpiste ikkunan ääreen. Fiksusti suunnitellussa kodinhoitohuoneessa kotityötkin tuntuvat mukavilta: kiitos runsaan kaappitilan sekä avaran ikkunan.

Ainoakoti täytti 10 vuotta ja suunnittelimme sen kunniaksi neljä valmiiksi suunniteltua, ilahduttavan edullista juhlavuoden talomallia. Saat nyt juhlavuoden talomallit herkulliseen hintaan!

Ainoa Trendi 163P

Porrastettu talo kahdessa kerroksessa. Kompakti 5 makuuhuoneen tyylikäs koti, jonka saa mukavasti istutettua kumpuilevaan maastoon. Isoin makuuhuone sijaitsee alakerrassa omassa rauhassaan. Olohuone-keittiön vino sisäkatto lisää avaruuden tuntua ja tulisija luo kodikasta tunnelmaa. Saunassa on tilaa vastakkaisille lauteille. Yläkerran aulatila toimii vaikka pienenä tv-huoneena.

Ainoa Trendi 127PT

Tämän kaupunkimaisemaan mukavasti istuvan paritalon asunnoissa makuuhuoneet sijaitsevat yläkerrassa. Alakerrassa on mukavankokoinen olohuone-keittiö, josta on kulku terassille. Jyrkähkö katto ja isot avarat ikkunat tekevät talosta modernin ja tyylikkään kokonaisuuden, joka istuu niin vanhaan kuin uuteenkin ympäristöön.

Ainoa Trendi 166K

Rinnetontille sopiva kaksikerroksinen koti. Sisääntulokerroksesta eli yläkerrasta löytyvät kahden makuuhuoneen lisäksi olohuone, ruokailutila sekä moderni niemekkeellinen keittiö. Olohuoneesta on kulku parvekkeelle. Alhaalla on makuuhuoneen ja työhuoneen lisäksi varasto, joka muuntautuu esimerkiksi kuntoiluhuoneeksi. Alakerrassa on myös isoilla ikkunoilla varustettu reilun kokoinen oleskelutila, joka käyttö muovautuu moneen tarpeeseen.

Ainoa Trendi 129K

Rinnetontille sopiva kaksikerroksinen moderni koti. Keittiö, olohuone sekä kolme makuuhuonetta sijaitsevat ylemmässä kerroksessa ja yksi alakerrassa. Olohuoneen sydän on tunnelmallinen tulisija. Pesuhuone- ja saunatilat sijaitsevat alemmassa kerroksessa, samoin kuin kodinhoitohuone. Talon yhteydessä on autotalli, josta on kulku tilavaan varastoon.

Ainoa Trendi 226

Tehokkaita neliöitä suurenkin perheen tarpeisiin mm. avarilla tilaratkaisuilla ja reilun kokoisilla huoneilla. Yläkerrassa on neljän makuuhuoneen lisäksi reilunkokoinen oleskelutila, joka sopii vaikkapa tv-huoneeksi ja josta on käynti parvekkeelle. Yläkerran hulppean kokoisessa päämakuuhuoneessa on oma moderni vaatehuon ja yläkerran erilliseen, isoon vaatehuoneeseen mahtuu useamman ihmisen vaatteet. Yläkerran wc:ssä on suihku. Alakerran makuuhuoneen yhteydessä on myös oma kätevä vaatehuone. Talossa on sisäänkäynnit kolmella seinustalla.

Ainoa Trendi 192

Alakerrassa on yksi makuuhuone, joka sopii esim. rauhalliseksi työ- tai vierashuoneeksi. Taloon kuuluu alakerran saarekkeellinen keittiö ja avarat keittiö/olohuonetilat. Yläkerrassa on erillinen vaatehuone, sekä neljä reilua makuuhuonetta ja tilava aula.

Ainoa Trendi 180

Kaksikerroksin talo suuremmankin perheen tarpeisiin. Tilava olohuone, ruokailutila ja keittiö, josta on suora kulkuyhteys kodinhoitohuoneeseen. Talon molemmilla puolilla on kuisti. Yläkerta on jaettu neljään makuuhuoneeseen, joiden keskellä on avara aulatila. Yksi makuuhuoneista saa lisää säilytystilaa vaatehuoneesta. Yläkerran wc-tiloihin mahtuu tarvittaessa myös suihku.

Ainoa Trendi 177

Viisi makuuhuonetta, joista suurin on alakerrassa omassa rauhassaan. Huoneen yhteydessä on oma vaatehuone. Kodinhoitohuoneesta on kätevästi kulku suoraan ulos terassille. Pesuhuoneessa on tilaa wc-istuimelle ja saunassa vastakkaisille lauteille. Yläkerrassa on parveke sekä aulatila, joka toimii esimerkiksi lukunurkkauksena. Yläkerran wc:ssä on tarvittaessa tila suihkulle.